Ero Inboard ja PerämoottoritInboard vs Perämoottorit

On olemassa kaksi yleistä tyyppiä veneen moottoreita, ja niiden nimet on johdettu sillä tavalla, että ne on kiinnitetty veneeseen. Perämoottorit asennetaan rungon ulkopuolelle sen veneen perästä taas sisämoottorit on asennettu rungon sisäpuolelle ja usein keskellä venettä. On aivan muutamia näkökohtia valittaessa joko moottorityypin, ja yksi on joskus parempi kuin muut tiettyihin tarpeisiin.

Veneen voi tyypillisesti mahtuu suurempia ja tehokkaampia sisämoottorit kuin perämoottoreita. Tämä johtuu pääasiassa aseman moottorin veneessä. On asennettu keskelle, paino sisäpuolella moottori on jakautunut tasaisemmin kuin perämoottori, joka on asennettu takaosassa. Ottaa liian iso ulkolaitamoottorista voi tehdä veneen epätasapainoinen. Sisämoottorit myös alemman painopisteen verrattuna perämoottorit jossa paino moottori on asennettu melko korkea. Matalampi painopiste pitää veneen vakaampi ja vähemmän todennäköisesti kaatumista osuessa voimakas aalto tai jos paino päälle siirtyy sivuun.

Perämoottori on melko yksinkertainen ja usein doesnt 't vaatia erillisen peräsin koska itse moottoria käännetään muutoksen suuntiin. Mutta se on välttämätöntä pilotti istua veneen perästä. Koska sisämoottori moottori ei voi muuttaa sen suuntatoiminto, erillinen peräsin tarvitaan ohjata venettä. Se lisää toinen kerros monimutkaisuutta mutta antaa vapauden ottaa pilotin istumaan edessä.Tärkein haittapuoli sisämoottorit on vaikeus huolto niitä kerran jotain menee pieleen. Perämoottoreita ovat helposti saatavilla, koska ne sijaitsevat ulkopuolella. Ne voivat jopa poistaa, jotta saatetaan päätökseen korjaamolla. Toisaalta, sisämoottorit sijaitsevat veneen alle ja pääsee vain luukusta tai ovi. Tämä ei ole 't liian suuri ongelma suurten laivojen, koska ne ovat omistaneet konehuoneet tilaa työskennellä. Mutta pieniä veneitä, se on usein liian ahdas ja vaikea työskennellä.

Yhteenveto:

1. perämoottori asennetaan rungon ulkopuolelle veneen kun taas sisäpuolella moottori asennetaan sisäpuolelle veneen runkoon.
2. Sisemmän moottorit ovat tyypillisesti suurempia ja tehokkaampia kuin perämoottoreita.
3. sisämoottorit tarjoavat alhaisempi painopiste kuin perämoottoreita.
4. sisämoottorit vaadi erillistä peräsin kun perämoottoreita don 't.