Ero Ketjutappien ja HihnatChain Drive vs Hihnat

Sekä ketjukäyttö ja hihnakäytön kuuluvat mekanismit, jotka mahdollistavat liikkumisen ja vallansiirto tietyllä osa koneista. Tavallinen soveltaminen ketjukäyttö ja hihnakäytön on siirtää valtaa tai menetelmänä siirtää esineitä kuten nosto tai kuljettaa. Ketjuhihnat ja hihnakäytöt usein käytetään monissa ajoneuvoissa (kuten polkupyörät, moottoripyörät ja autot) sekä muita mekaanisia sovelluksia, kuten autotallin ovien ja vastaavien.

Sekä ketjukäytöt hihnakäytöt on suunniteltu jatkuvaan ja loputon silmukat, jotka liikkuvat, kun moottori on käynnissä tai käytössä. Ketjukäyttö, kuten sen nimikin kertoo, koostuu ketjujen erityisiä rakenteita kuten hampaat toisella puolella ja vastaava etch toisella puolella (vetoakselit). Ketjukäyttöön toimii, kun molemmat osapuolet yhdistäviä joka kannustaa liikkeen ketjun sekä valtaa. Mallit ja rakenteet mahdollistavat myös ketju säilyttää ja pitää se yhdessä paikassa ja yhteen suuntaan.

Toisaalta, hihna on tasainen ja laaja span synteettistä materiaalia. Hihnakäyttö itsessään voi olla valmistettu kumista, muovista, ja muita synteettisiä aineita.
Jokainen tällainen asemassa on omat etunsa ja haittansa.

Ketjukäyttö on hyvä valinta, koska se on vahvempi, koska se on valmistettu metallista, ja kestää pidempään, luotettavampaa käyttää, ja helpompi korjata. On myös helpompi vaihtaa vaihteita esimerkiksi kun ketju on rikki. Kuitenkin sen haittapuoli sisältää vaativat voitelua sujuvasti ja saumattomasti, ja ketju voi jumissa linkkejä tai voi mankeli itsensä ollessaan ajaa. Yksinkertainen ketjukäytöt sisältävät yleensä kaksi vaihdetta; monimutkaisempia malleja on yleensä kaksi tai useamman portaan suunnittelussa. Ylimääräiset hammaspyörät ovat nimeltään 'tyhjäkäynnillä vaihdetta' ja yleensä Don 't pyrkimisen ja sen kokonaissuhde. Ainoa asia, joka vaikuttaa välityssuhde on hampaiden lukumäärä ensimmäisessä ja viimeinen vaihde.Ketju asemat ovat yleensä nähty polkupyöriä, moottoripyöriä ja autoja. Ne ovat myös komponentteja monilla teollisuudenaloilla, kuten armeijan (säiliöiden) ja kaivosteollisuudessa. Luokitukset varten ketjukäyttö on seuraava: rullaketjut, kaksinkertainen piki rullaketjut, hiljainen (käänteinen hammas) ketju, irrotettava lenkki ketjussa, tekniikan teräs ketju. On myös kolmenlaisia ​​kuorman luokitusten ketjukäytöt: sileä kuormitus, kohtalainen sokki kuormitus ja raskas isku kuormitus
Toisaalta, hihnakäyttölaitteen on parasta käyttää koneita ja on erittäin hyödyllinen tarkastus vaurioiden tai kulumisen. Pinta Hihnan voi helpommin merkkejä mainituista puutteista ja voi olla osoitus ostaa uuden korvaavan. Toinen etu Hihnakäyttötoimitetaan, että se vaatii vähemmän säätöjä ja on hiljaisempi, puhtaampi, ja kulkee tasaisemmin verrattuna ketjukäyttö. Tämäntyyppinen drive doesn 't tarvitse voidella, jota voidaan pitää lisäkustannuksia ylläpitämiseksi koneeseen. Huono puoli hihnakäytöt on ne usein don 't kestää pidempään tai päättyy aikaisemmin verrattuna ketjukäyttö. Hihnakäytöt voi myös liukua tai snap jos vyön isn 't ylläpitää tai ainakin tarkastetaan vaurioiden ja kulumisen.

Tyypit hihnakäytöt ovat erilaisia. Lista sen tyyppiset kuuluu tasainen vyöt, pyöreä vyöt, vee vyöt, multi-ura vyö, uurrettu vyö, elokuva vyö, metalli-vyö, loputon pyöröhihnan, jakohihnat, erikoisuus vyöt, liikkuva tiet ja lentävät köysi.

Yhteenveto:

1. Sekä ketjukäytöt ja hihna asemat ovat menetelmiä siirtää valta ja esineitä koneen. Suurin ero näiden kahden asemia on, että ketju-asema saa virtansa ketjusilmukan kun hihnakäyttöä virtansa vyö.