Ero NPV ja PaybackNPV vs Payback

Jokainen yritys, on tärkeää arvioida arvo ehdotetun hankkeen ennen itse sijoittamalla sen. On olemassa useita ratkaisuja arvioida tätä taloudelliseen näkökulmaan ja niiden joukossa ovat Nettonykyarvo (NPV) ja Payback menetelmiä. Nämä kaksi voidaan mitata kestävyyttä ja arvo pitkän aikavälin hankkeita. Ne kuitenkin eroavat toisistaan ​​laskennan tekijöitä, ja siten poiketa toisistaan ​​rajoitukset ja hyötyjä.
NPV, joka tunnetaan myös nimellä Net Present Worth (NPW), on standardi menetelmä käyttää rahan aika-arvoa arvioida pitkän aikavälin projekteja. Se laskee aikasarja rahavirtalaskelman sekä saapuvien ja lähtevien, suhteen valuutassa. NPV vastaa summaa nykyarvot yksittäisten rahavirroista. Tärkeintä on muistaa noin NPV on 'nykyarvo'. Yksinkertaistettuna NPV = PV (nykyarvo) '' I (Investment). Esimerkiksi annetaan $ 1 000 I, $ 10 000 PV; $ 10,000- $ 1.000 = $ 9, 000 = NPV. Kun valitsemasta vaihtoehtoisia sijoituksia, NPV voi auttaa määrittämään yksi korkein nykyarvo, nimenomaan nämä ehdot: jos NPV \u0026 gt; 0 hyväksyvät investointi, jos NPV \u0026 lt; 0, hylätä investointi, ja jos NPV = 0, investointi on marginaalinen.
Payback menetelmä, päinvastoin, on käytetty arvioitaessa ostoksen tai laajennushanke. Se määrittää ajan, yleisesti vuosina, mikä on 'll olla' Takaisinmaksuaika 'tehdyistä investoinneista. Se on sama kuin alkuinvestointi jaettuna vuotuiset säästöt tai tuloja tai matematiikan kannalta, Takaisinmaksuaika = I / CF (Kassavirta vuodessa. esimerkiksi annetaan $ 10, 000 I ja $ 1, 000 CF, 10000/1, 000 = 10 (v) = takaisinmaksuaika. Mitä lyhyempi takaisinmaksuaika, sitä parempi sijoitus on. pitkä takaisinmaksuaika keinoin että investointi on lukkojen pitkään, joten hanke on suhteellisen kestämätön.
Nettonykyarvo analyysi poistaa aikaa elementti punnituksen vaihtoehtoisten sijoitusten, kun Payback menetelmä keskittyy tarvittava aika tuoton investointi maksaa koko alkuinvestointeja. Koska tämä, Payback menetelmä doesnt 't oikein arvioida rahan aika-arvoa, inflaatio, rahoitusriskit jne vastakohtana NPV, joka mittaa investointi' kannattavuutta. Lisäksi, vaikka takaisinmaksuaika menetelmä osoittaa suurimman hyväksyttävän ajan investointi, sen ei 't ottaa huomioon kaikki todennäköisyydet, jotka voivat ilmetä, kun takaisinmaksuaika eikä mitata yhteensä tuloja. Se ei' t ilmoittaa, ostojen tuottaa positiivisia voittoja ajan. Siten NPV tarjoaa parempia päätöksiä kuin Payback tehtäessä pääomasijoituksia. Pelkkiin Payback menetelmä saattaa johtaa huonoon taloudellisia päätöksiä. Useimmat yritykset yleensä yhdistä se NPV analyysiin. Sikäli kuin etuja ovat huolissaan, Takaisinmaksuaika menetelmä on yksinkertaisempi ja helpompi laskea pienten, toistuvien investointeja ja tekijät vero- ja poistot. NPV, toisaalta, on tarkempi ja tehokas, koska se käyttää kassavirran, ei tulos ja tulokset investointipäätöksiä, jotka tuovat lisäarvoa. Haittapuolena, se olettaa vakio diskonttokorkoa elämän investointeja ja on rajoitettu ennustettaessa rahavirtoja. Lisäksi huonoja Payback kuuluu se, että se doesnt 't otetaan huomioon kassavirrat ja voittojen jälkeen takaisinmaksuaika ja rahallinen arvo sekä taloudellisia riskejä ennen tai sen aikana investointeja.
Yhteenveto
1) NPV ja Payback menetelmät mittaavat kannattavuutta pitkäaikaisia ​​sijoituksia.
2) NPV laskee investoinnin nykyarvon, mutta eliminoi aikaa elementti ja oletetaan vakio diskonttokorkoa ajan.
3) Takaisinmaksuaika vahvistetaan ajanjakso, jolle 'Takaisinmaksuaika' tiettyyn investointi tehdään. Kuitenkin siinä jätetään huomiotta rahan aika-arvosta ja projektin 'kannattavuuden jälkeen takaisinmaksuaika.