Ero kysyntä ja tarjontaSupply vs Demand

Kysyntä ja tarjonta ovat perus taloudellisia käsitteitä, joita tavallisesti käytetään markkinoilla ympäristössä, jossa on läsnä valmistus yritys ja kuluttajia. Molemmat ovat myös komponentteja talousmallia, joka on väline määritettäessä hinta ja määrä tietyn tuotteen tietyssä ajassa tai paikassa.

'Supply' määritellään 'määrä tavaroita tai palveluja, joita voidaan tarjota yhtiö sen kuluttajille tai asiakkaille avoimilla markkinoilla', kun taas 'kysyntä' on sanottu olevan 'halukkuutta kuluttajien tai asiakkaiden ostaa tai vastaanottaa tuotteita tai palveluja yritys samassa avoimilla markkinoilla. ' Nämä käsitteet ovat aina läsnä jokaisessa taloudellisen toiminnan C onko liike ja missä tahansa missä taloudellinen vaihto on läsnä.

Taloustieteessä molemmat käsitteet noudattaa myös omia lakejaan. Laki edellyttää tiettyä käsite ja sen suhde hinta ja sen vastine käsite. Tarjonnan laki todetaan, että tarjonta ja hinta ovat suoraan yhteydessä. Jos nousu hinta, sama kasvu koskee tarjonnan takia omistajan 's lisääntynyt tuotanto ja odotuksia voitoista. Jos hinta laskee, ei ole mitään syytä lisätä tuotantoa.

Toisaalta, lain kysynnän välittää käänteinen suhde hinnan ja kysynnän. Jos kysyntä on suuri, hinta menee alas, jotta tuote enemmän saatavilla, ja päinvastainen tapahtuu, kun kysyntä on vähäistä, kun hinta nousee kuroa tuotteen kustannuksista. Molemmat lait koskevat vain koska ei ole tekijöiden paitsi hintaa ja määrää.

'Supply' määräytyy rajakustannusten ja vaatii yrityksen kuin täydellinen kilpailija. Toisaalta, rajahyöty luonnehtii kysyntää. In 'kysyntään' kuluttaja on vaatimus kuin täydellinen kilpailija.

Tarkkailla sekä muutokset kysynnän ja tarjonnan, ne on esitetty kuvaaja. Hinta istuu pystyakselilla ja vaaka-akselilla on, jos kysyntä tai tarjonta on sijoitettu. Vuonna havainnollistaa suhdetta tai kysyntää, joiden hinta, se johtaa käyrä. Käyrä, joka kuvaa tarjonta on tarjontakäyrä joka on ylämäkeen. Samaan aikaan käyrä kysynnän kutsutaan kysynnän käyrä, joka on vastakkaiseen suuntaan, alaspäin rinteessä.Sen lisäksi kysyntäkäyrät tarjontakäyrä, on myös kahdentyyppisiä käyriä, jotka voivat esiintyy kaaviossa C yksittäisten kysynnän tai tarjonnan käyrä ja markkinoiden kysyntään tai tarjontakäyrä. Yksittäiset käyrä on mikrotasolla esitys tietyn kuluttajan tai yrityksen 's vaatimukset ja tarjonnan kun markkinoilla käyrä on makrotasolla kuva markkinoiden' s kysyntää tai tarjontaa

Kysyntä ja tarjonta ovat erilaisia ​​determinantteja. Supply pitää seuraavia sen tekijät C tuotantokustannukset tuotteen tai palvelun hintaa, teknologia, hinta vastaavia tuotteita tai palveluita, yrityksen 's odotuksia tulevaisuuden, ja määrä toimittajia tai työntekijää.

Samana huomata, kysyntä on myös vaikuttavia tekijöitä, jotka usein pohtimaan kuluttajat pitävät tulot, maut, mieltymykset, erilaisia ​​hinta rinnakkaisen tuotteen tai palvelun.

Tasapaino tai yhdistelmä kysynnän ja tarjonnan on nimeltään tasapaino. Tämä tapahtuma tapahtuu, kun on riittävästi tarjontaa ja kysyntää tuotteen tai palvelun. Equilibrium harvoin tapahtuu, koska tieto on tärkeää tapahtumaa. Jos tieto ei anneta molemmilta puolilta, se ei tapahdu. Equilibrium tapahtuu sekä yksilötasolla tai markkinoiden tasolla.

Yhteenveto:

1. Kysyntä ja tarjonta ovat alkeis-, taloudellisia käsitteitä, joita esiintyy mitään taloudellista toimintaa niin kauan on tuote tai palvelu joiden hinta.
2. tarjonta ja kysyntä on käänteinen suhde toisiinsa. Jos yksi on ylöspäin, sitten yksi on menossa alaspäin.
3. Sekä kysynnän ja tarjonnan on omat lait hinnanmuutoksista, ja jokainen on oma käyrä kun kuvataan kuvaajan. Supply on suora suhde hinta ylämäkeen tarjonnan käyrä. Samaan aikaan kysyntä on vastakkainen ja käänteinen suhde hinta ja kysyntä käyrä on havainnollistettu alamäkeen.