Ero luterilaisen ja PresbyterianLuterilainen vs. Presbyterian

Monet ovat ottaneet korkoa miten uskonto eroaa toisistaan. Täällä voit nähdä joitakin vertailuja siitä, miten luterilainen eroaa Presbyterian.

Sillä luterilaiset, he uskovat, että kun Jeesus kuoli ristillä oli anteeksiantoa kaikki ihmiset 's synneistä. On ihmisiä, jotka uskovat Häneen, ihmisiä, jotka uskovat Häneen, ja samoin kuin jotka eivät, ja koskaan uskovat Kristukseen ja että ne ovat helvetissä ikuisesti. he opettavat Jumalasta 's ehdotonta rakkautta ja epäitsekkyys että Hän lähetti Poikansa rakastaa ja pelastaa maailman ihmiset, jopa ne, jotka eivät ansaitsevat Hänen rakkautensa. Mutta joidenkin Presbyterian kirkkojen, he opettavat jäseniä että uhrauksia Jeesus teki syötön olivat rajalliset. He sanovat, että kuolemansa syötön oli vain synnit jotka valitaan. Ihmiset, jotka on tarkoitus uskoa ja uskoa Kristukseen iankaikkisuudeksi tulee olemaan ainoita, jotka viettävät ikuisuuden taivaassa Hänen kanssaan. Loput, ne jotka eivät ole valinneet ei puhdistettu.

Heidän uskomus predestinaatio on myös erilainen. Luterilaiset uskovat, että Jumala on valinnut ketä tallentaa ja viettivät ikuisuuden hänen kanssaan ja he ovat niitä, jotka ovat luottamus ja usko Häneen Jeesukseen Kristukseen 'armon. He uskovat myös, että jokainen, joka tulee olemaan kadotukseen ei Jumalan säätämää. hän ei valinnut ketään olemaan siellä niitä kirottuja ei siksi Jumala halusi heidän olevan, vaan koska oman syntinsä. presbyteerisen ajattelee eri tavalla tästä. he opettavat kirkoissaan siitä 'double ennaltamääräämisen'. he sanovat Jumala ennalta kaikille 's kuuluvan paikan riippumatta uskon. Jotkut ihmiset ovat tallennetaan ikuisesti Hänen ja jotkut tarkoitus pirun. Ihminen voi tehdä mitään pelastaa itsensä ikuiseen kadotukseen.Molemmat uskonnot kuulla Raamattua opetuksensa ja uskomuksia. Luterilaiset uskovat, että tapa tulkita ja ymmärtäminen Raamattu on evankeliumin kautta. He uskovat, että se on sydän Kirjoitusten. He uskovat se on ainoa sääntö kristillisen opin. Presbyteerisen toisaalta, korostaa, että keskeinen opetus Kirjoituksen on kirkkaus ja itsemääräämisoikeutta Jumalan.

Yksinkertainen erilaisuus näiden kahden on, että luterilaiset ajatella hyväksymisestä rippijuhla- tarkoittaa olet todella hyväksyä todellinen Kristuksen ruumis taas Presbyterian sanoo 'on vain symboli kehon ja Kristuksen veren. Luterilainen perustuu niiden Christian oppeihin annetun kirjoitusten yksin ja doesnt 't tunnustavat inhimillisistä syistä. Presbyteerit kuitenkin uskovat, että Raamattua ja ihmisen syistä toimia yhdessä. He eivät 't vain perustavat lähde opillisen viranomaisen kirjoitusten mutta sallivat inhimillisistä syistä puuttua siihen.
He myös tarkastella sakramentteja eri tavalla. Sillä luterilaiset, Kaste ja Herra 's Last Supper olivat todellisia keinoja Jumalan armosta. Vaikka Presbyterian näkee enemmän pelkän symbolin armonsa.

Yhteenveto:
1. Jeesus kuoli, että rajat kaikille, sanoo luterilaisia. Presbyteerit ajatella sitä 'on vain niille, jotka valitaan.
2. luterilaiset sanovat, on ja uskoa ja usko Jumalaan ja sinä pelastut. Sillä Presbyteerit, Jumala jo valinnut kenen säästää ja mistä tuomitaan.
3. luterilaiset, ainoa sääntö kristinopin on evankeliumi. Presbyteerinen mielestä 's kunniaa ja itsemääräämisoikeutta Jumalan.
4. luterilainen mielestä ehtoollisen on varsinaisen ja Kristuksen veren; kuitenkin Presbyterian mielestä 'on vain symboleista God' s ruumis ja veri.
5. kirjoitukset, että luterilaiset ovat ainoa oppeja. Presbyterian toisaalta, ajattelee, että vieressä kirjoitukset, inhimillisistä syistä pitäisi olla pohjana samoin.