Ero Gemeinschaft ja GesellschaftGemeinschaft vs Gesellschaft

Gemeinschaft ja Gesellschaft ovat molemmat teorioita kehittänyt saksalainen sosiologi Ferdinand Tönnies kuvataan kaksi normaalia tyyppiä ihmisen -alueella. Gemeinschaft on sosiaalinen yhdistys, jossa yksilöt ovat taipuvaisia ​​sosiaalinen yhteisö eikä niiden yksittäisiä haluaa ja tarvitsee. Gesellschaft on kansalaisyhteiskunta, jossa yksittäiset tarpeet saavat enemmän merkitystä kuin sosiaalisen -alueella.

'Gemeinschaft' on saksalainen sana, joka on käännetty 'yhteisö' ja lähinnä korostaa yhteisiä tapasääntöjen jossa yksilöt uskovat asianmukaisia ​​käyttäytymisen ja vastuu toistensa yhdistyksen keskittymisen sijasta yksittäisten etujen ja tarpeiden mukaan. Ferdinand Tönnies uskoivat, että perhe oli täydellinen ruumiillistuma gemeinschaft. Toisaalta, Gesellschaft käännetty 'yhteiskunta' keskitytään lähinnä yksittäisten etujen sijasta suuri -alueella. Ei ole yhteinen tavat käsite mukana tämäntyyppistä yhdistyksen suuri yhdistys ei anneta ensiarvoisen tärkeää. Yksilöt yhteiskunnan toimivat omien etuja. Moderni yrityksiä, johtajia, työntekijöitä, ja omistajat ovat hyvä esimerkki Gesellschaft -alueella.

Vuonna Gemeinschaft yhdistys, tila saadaan liittyy omistuksen / tekijää eli syntyperältään. Vuonna Gesellschaft yhdistys, tila on saatu saavutus eli koulutuksen ja työn.

Gemeinschaft korostaa siteet, jossa henkilökohtaiset suhteet ja perheet saavat enemmän merkitystä. Sen sijaan Gesellschaft painottaa enemmän toissijainen suhteita sijaan perheiden ja henkilökohtaisten suhteiden. Gesellschaft on ominaista laajempaan työnjako. Gemeinschaft tyypillisesti peräisin kohtalainen työnjako.

Gemeinschaft tunnistetaan pieni, paikallinen yhteiskunnissa vastakohtana Gesellschaft jolle on ominaista monimutkainen, persoonaton yhteiskunnissa. Yhteisöille gemeinschaft teoriassa olla vahva sosiaalinen joukkovelkakirjoja, yhteiset arvot, ja hyödyt. Vuonna Gesellschaft yhteisöissä, sosiaaliset siteet ovat persoonaton, instrumentaalinen, ja kapea.

Talcott Parsons, tunnettu amerikkalainen sosiologi, laajenemaan kahta teoriaa tuomalla viisi dikotomiat tunnetaan myös kuvio muuttujia perustuu sosiaaliseen vuorovaikutukseen. Hän kuvaili gemeinschaft kollektiivisena suunta ja Gesellschaft itsestään suuntautuminen hänen kuvio muuttujan arvo vaihtoehtoja.

Gemeinschaft yhdistys esiintyy pienissä kaupungeissa, joissa yksilöt keskittyä enemmän sosiaalisen yhteisön edut kuin oman itsensä etuja. Ajatuksena on keskittyä 'tahdosta kaikki' eikä oman edun. Ryhmä arvot ja normit säätelevät gemeinschaft yhteisö. Gesellschaft voidaan nähdä hyvin suurissa kaupungeissa, joissa yksilöt ovat itse-keskeinen. Gesellschaft yhteiskunta doesnt 't uskovat sosiaaliset siteet ja ryhmän arvojen yksilölliset tarpeet saavat enemmän merkitystä kuin mikään muu. Fernand Toonies uskotaan, että suurin osa yhdistysten näytteille sekä gemeinschaft ja Gesellschaft ominaisuudet.

Yhteenveto:

1. Gemeinshaft yhdistys keskittyy sosiaalisten siteiden taas Gesellschaft yhdistys

keskittyy toissijainen suhteita.2. Vuonna Gemeinschaft yhdistys, tila saadaan syntymän taas Gesellschaft

tila saadaan työtä ja koulutusta.

3. Gemeinschaft näkyy pienissä kaupungeissa taas Gesellschaft nähdään suuria

kaupungeissa. Gemeinschaft korostaa ryhmä arvot ja normit taas Gesellschaft

keskittyy yksilön tarpeisiin ja etuihin.

4. Gemeinschaft yhdistykset voidaan nähdä perheitä taas johtajat, liikemiehet,

työntekijät muodostavat hyvän esimerkin Gesellschaft yhdistysten.

5. Gemeinschaft kuvataan kollektiivinen suunta taas Gesellschaft on kuvattu