Ero Gaelic ja CelticGaelic vs Celtic

Yleisesti ottaen Gaelic, joka tunnetaan myös nimellä Gaeli, on yksi Celtic kielet, jotka kuuluvat Goidelic haara, ja se on äidinkieli Skotlannissa. Muita Gaelic kielet, jotka kuuluvat Goidelic haara ovat Manx ja Irlannin, joka yhdessä Gaeli, peräisin vanhasta irlantilainen. Kuitenkin, Manx ei enää puhuttu, ja mukaan joitakin tilejä, viimeinen henkilö käyttää kieltä kuoli vuonna 1962; vaikka ei 's ole yksimielisyyttä tästä. Toinen haara Celtic kieli on Brythonic haara, joka on erilainen ja suurempi kuin, Goidelic. Se sisältää Breton, Walesin ja Cornish.

Muut Celtic kieliryhmät kuuluvat Gaulish, joka on läheistä sukua Lepontic, Galatian ja Noric, jotka kaikki ovat nyt sukupuuttoon. Toinen perhe on Celtiberian, joka oli muinoin, äidinkieli Iberian niemimaalla, joka on nykypäivän Pohjois-Portugalissa osaa Leon Espanjassa, Galacia ja Aragon.

Keltit (tai Celtics) olivat tunnettu ryhmä ihmisiä, joilla on erityinen kulttuuri, joka asui Länsi-Euroopassa. Alun perin ne miehitetty Etelä-Puolassa, Itävallassa, Saksassa ja Tšekkoslovakiassa, mutta ajettiin pois Keski-Euroopan niiden naapureiden, germaanisten heimojen. Heidän Celtic kielet alkunsa yhteisen Celtic (kutsutaan myös Proto-Celtic), joka on haara Indo-eurooppalaiset kielet.Nykyisin Celtic kielet eivät ole, että puhutaan laajalti, ja ne rajoittuvat valittu paikkoihin Länsi-Euroopassa, erityisesti Irlannissa, paikkoja Isossa-Britanniassa, kuten Wales, Cornwallin ja Skotlannissa ja Ranskassa 's niemimaalla Bretagne, Patagonia, Cape Breton Island ja Isle of Man. Se 's syytä huomata, että nykyaikana, Celtic kieltä vain puhuu vähemmistöryhmät, vaikka elpyminen ponnistelut ovat myös nopeutunut. Australiassa, jossa se on puhuttu ennen liiton vuonna 1901, on nyt myös hävinnyt.

Tutkijat käsittely aiheena Celtic kieltä ei ole koskaan suostunut todellinen alkuperä kielillä; tilannetta pahentaa puute alkuperäisten tietolähteiden. Jotkut väittävät, että Continental Celtic ja Insular Celtic ovat erilaisia, jossa todetaan, että jaon Goidelic ja Brythonic kieltä Continental Celtic aiheutti eroja.

Yhteenveto:
Gaelic on kieli, kun taas, Celtic oli ryhmä ihmisiä, joilla on erityinen kulttuuri, joka käytti Celtic kielellä.