Ero Mega Man ja Mega Man XMega Man vs Mega Man X

Mega Man maailmankaikkeus on yksi maailmankuulu ja hyvin rakastettu toiminta peli franchising historiassa videopelejä. Koska sen suosio, Mega Man franchising on ollut pitkäikäisyys pelimaailmassa ja on kehittynyt monia sarjan, otsikot, spin-off, ja muut siihen liittyvät viestintävälineet pyörii päähenkilö, Mega Man.

Mega Man on ensimmäinen ja alkuperäinen sarja on franchising. Juoni sarjan keskittyy luonne on sama nimi. Mega Man on robotti humanoidi luoma tutkija tohtori Thomas Light taistelemaan tuhoisia robotteja luonut hänen kilpailijansa, tohtori Wily. Mega Man on kyky kopioida ja hyväksymään valmiuksia hänen kilpailijansa robotteja. Hän on usein yritys hänen robotti lemmikkieläimet (joka myös muuttuvat aseet), hänen luoja, tohtori Light, ja hänen robotti sisarensa, Roll.

Mega Man sarja debytoi videopeli markkinoille joulukuussa 1987, käyttämällä Nintendo Entertainment System (NES). Sarja on välillä 200X on 20XX). Merkki Mega Man on sarja päähenkilö taas tohtori Wily ja hänen luomuksia toimivat sarjassa antagonisteina.

Sarjan tuotti 23 otsikot eri konsolien ja alustoille. Tällä hetkellä kymmenen pääsarjan otsikot, neljä kannettava konsoli otsikot, kaksi arcade laatat, ja viisi otsikot puolella tarinoita.

Toisaalta, Mega Man X on jatkoa ja spin-off-sarja alkuperäisen Mega Man-sarjassa. Sitä pidetään toiseksi Mega mies sarjaan franchising. Sarja on asetettu 21XX, 100 vuotta aikajanan alkuperäisen.Sarjan debytoi 17. joulukuuta 1993 on Super Nintendo Entertainment System (tai Super NES). Se on 11 otsikot 8 otsikot julkaistu pääsarjan ja 3 laatat alle puoli tarina vapautuu.

Juoni Mega Man X hieman poikkeaa alkuperäisestä. Se säilyttää kaksi suurta merkkiä päässä seriesCDr. Kevyt ja Mega Man (kutsutaan 'X'). Molemmat tutkijat ovat luoneet niiden viime projekteja. Nämä uudet hankkeet oletetaan uudet merkit ja toimivat sarjan päähenkilö ja antagonisti. Dr. Light 's luominen,' X '(tunnetaan myös Mega Man X) on sarja päähenkilö kun Dr. Cain' s luominen, Sigma, on antagonisti.

Molempien sarjojen esiintyä vastaavia peli. On pieni ero kyvyt alkuperäisen Mega Man ja Mega Man X Alkuperäinen Mega Man on kyky ajaa, hypätä, kiivetä, ampua ja muut liike vaihtoehtoja. Lisäykset alkuperäiseen kyvyt ovat seinäkiipeily ja reipas. Nämä kaksi uutta kykyjä varustaa merkki enemmän nopeutta ja nopeammin liikkeiden sisällä pelin näytön.

Yhteenveto:

1. Sekä Mega Man ja Mega Man X ovat pelisarjan Mega Man franchising. Ensimmäinen ja alkuperäinen sarja on Mega Man, kun spin-off ja toinen sarja Mega Man X.
2. Molemmat sarja ovat toimintapohjaista videopelejä, jotka voidaan toistaa eri konsolien ja alustoille.
3. Mega Man edeltää Mega Man X kuudella vuodella. Entinen aloitettiin joulukuussa 1987, kun taas jälkimmäinen debytoi joulukuussa 1993. Molemmat sarja käynnistettiin samaan consoleCNintendo.
4. Mega Man X seuraa juoni ja aikajana Mega Man. Mega Man X on asetettu 21XX kun Mega Man-sarjassa on välillä 200X on 20XX.