Ero kastijärjestelmä ja Class SystemKastijärjestelmä vs. luokan järjestelmä

Miten pahoinpitelyn asentamisesta olisi, jos olet syntynyt järjestelmässä, jossa elämäsi on jo Pre- tarkoitettu? Että jos olet syntynyt jonka orja et 'd olla orja itseäsi kaikille elämän olematta mahdollisuus nousta huipulle mutta aivan kuolla niin kuin olit syntynyt niin. Tietenkin' sa valoisampaa kyseisen pahoinpitelyä istuva kohtalo. Jos olet syntynyt kuninkaallisia, niin maailma on varmasti valoisampi puolellasi. You 'll on paremmat mahdollisuudet olla elävä pois elämästäsi ja tullut eniten, että voit olla. Tämä on tilanne Intiassa. Olet joko syntyneet orja, siltä väliltä, ​​tai rojalteja. Mutta ei väliä mitä olet syntynyt, et koskaan on mahdollisuus rekonstruoida tai muuttaa sitä. se 'on vain tapa elämäsi tulee olemaan.

Kyllä. Se on eriarvoisuus. Itseasiassa tällainen sosiaalinen järjestelmä on kielletty Intiassa itse. Kuitenkin se on edelleen yleinen käytäntö ja hallitseva kaduilla, jokaiseen kotitalouteen, jopa työpaikoilla Intiassa. Ja ei tule paeta koska se 's vihkimiään yhteiskunnan, jonka kulttuuri, ja yleisesti hyväksyttyjä ja kunnioittaa ihmisiä. Mitkä tutkijat katsotaan India' ainoa virhe, eriarvoisuus sen stratifikaatio, on syytä tutkia yhtä kaduilla tämä suuri kansa.

Miten tutkijat määrittelevät India 'ainutlaatuinen sosiaalinen stratum? Miten kastijärjestelmä eroaa muista sosiaalisen kerrostumissa? Onko kastijärjestelmä läheisesti samankaltainen luokkajärjestelmän? Sinun täytyy muistaa kuitenkin, ennen kuin aloitat lukemisen lisäksi, että molemmat sosiaaliset järjestelmät ovat olemassa, koska eriarvoisuus. Tässä ovat luonnehdintoja kastijärjestelmää ja luokan järjestelmä.

Kastijärjestelmä on hyvin monimutkainen ja monivaiheinen yhteiskuntajärjestelmä, joka määrittää sosiaalisen aseman saavuttaa syntymän. On neljä erilaista tapaa, joilla ne sosiaalinen asema voidaan määrittää tai voidaan ohjata kasti: (1) Toimi tai työtä, että henkilö tekee. (2) Marrying toisen henkilön oman kastiin vain. (3) sosiaalisuus muiden ihmisten omassa kastiin vain. (4) Hemmottele uskonnolliseen koodi vakaumukseen tai sosiaalisen ideologiasta, joka vahvistaa tai vahvistaa kastijärjestelmä vain. On viisi varnas tai sosiaalisia tilauksia luoma hindujumala Brahman, joka on erittäin uskotaan olevan luokittelu ihmisiä kastijärjestelmä. (1) brahmiinit tai ylipappeja. Nämä papit on vastuu tarjota henkistä ja älyllistä yhteiskunnan tarpeita. (2) kshatriyat tai sotureita ja päämiehet. Nämä soturit ja vallanpitäjät ovat vastuussa suojella yhteiskunnalle. (3) Vaishyas tai kauppiaat ja maanomistajien. Nämä ihmiset olivat tehtäväksi Brahmanin maatalous- ja kaupan yhteiskunnassa. (4) Shudras tai työmiehet ja käsityöläiset. Nämä ihmiset ovat tilattu tekemään ja suorittaa kaikki ihmistyön yhteiskunnalle. (5) Untouchables, alin luokka, jossa kaikki likaiset työt liittyvät kehon rappeutuminen ja likaa.

Luokan järjestelmä saavutetaan myös syntymän. Mutta suuri ero kanssa sen kastiin on, että yksi 's sosiaalinen asema voidaan muuttaa. Se' s inhimillisempi. Jos olet syntynyt talonpoika, te saatatte joutua kiipeämään että sosiaalinen tikkaat kautta niitata ja hiekkaa menestyvät elämässä. Jos olet syntynyt rojalti, niin siellä 's myös, että suuri mahdollisuus, että te' ll potkut pois valtaistuimelle. Merit on saavutettu tai anneta alle luokan järjestelmä, jos henkilö voisi siirtyä ylöspäin alemman luokan ylempään luokkaan. Nämä sosiaaliset kiipeily saavutetaan parhaiten koulutusta, työllisyyttä ja osaamista. Tutkijat uskovat, että luokan järjestelmä perustuu runsaan tehon ja taloudellinen asema. Luokkajärjestelmään samaistetaan kolmeen luokkaan: yläluokka, erittäin rikas ja mahtava joukko ihmisiä; Lähi luokka, erittäin maksettu ammattilaisia; ja Ala luokka, heikot ja huono.YHTEENVETO:

Kastijärjestelmä kirkuu epätasa koska kukaan ei voi muuttaa hänen / hänen sosiaalinen ositteeseen alle kastijärjestelmä. Lyhyesti, hän / hän on juuttunut olevan yksi viidestä varnas vasta sinä päivänä, hän / hän kuolee. Luokan järjestelmä, toisaalta, on enemmän ihmisen kuin yksi henkilö voi kiivetä ylös ja alas sosiaalisen tikapuut niin paljon kuin hän / hän voi.

Kastijärjestelmä on kielletty, mutta monet ihmiset Intiassa edelleen harjoittaa sitä. Luokan järjestelmä, vaikka ei creed laissa on jotenkin yleensä seuranneet nyky-yhteiskunnassa.