Ero NP ja MDNP vs. MD

Differentioimalla NP päässä MD on melko helppoa. Pohjimmiltaan NP on Nurse Practitioner, kun taas MD on lääketieteen tohtori. Siksi NP ovat sairaanhoitajat, kun taas MD ovat lääkäreitä.

MD on otsikko C tohtorintutkintoa lääkäreille (lääketieteellinen) C, että 'ainoa myöntämiä kouluissa. Tämä on yksinkertaisin merkitys MD. Joissakin maissa, sekä laajuus ja tarvikkeet tulla yksi voi vaihdella . tapaus on sama sairaanhoitajien (NP), jossa niiden laajuus käytäntö on sanelee sääntöjä, jotka ohjaavat lääketieteellinen koodit valtion tai maan.

Yleensä sairaanhoitajien suorittaa samat toiminnot kuin perinteinen Sairaanhoitaja (RN). Ne voivat auttaa diagnostisten testien, kerätä alustavaa hoitoa, arvioi potilaat, kartoittaa taustatietoja tai tietoja, ja tehdä joitakin terveyteen opetukset tai aktiivinen seurannat yleisestä hyvinvoinnista asiakkailleen. Ne kuitenkin vain eroavat RNS siinä mielessä, että ne on lupa määrätä lääkkeitä tai huumeita. Tässä on niiden tehtäviä päällekkäisiä kuin MD.

NP voi suorittaa lähes saman tehtävän kuin lääkärit, mutta toteavat, että ne ovat vain sairaanhoitajat, eikä lääkäreitä. Paitsi alkaen määrättäessä lääkettä, NP, kuten lääkärit, voivat myös diagnosoida sairauksia. Ne voivat toimia itsenäisesti sairaanhoidon tilat ja sairaaloita, jopa ilman tukea MD. Tämä on vastoin RNS, jotka tarvitsevat ohjausta MD. Tämän vuoksi ne voivat toimia yhtenä ensisijaisena ammattilaisten. Siten ne ovat usein kuvattu olevan sillan RN ja MD.

Mitä koulutusvaatimusten, NP on täytettävä kaikki vaatimukset tarvitaan RN, kuten läpimenoa valtion tai kansallisen luvan tentti. Tämän jälkeen RN voi päivittää hänen asemansa täydeksi lupasi NP, ottamalla toinen 2 vuoden koulutusohjelmaan. Tämä vastaa saavuttaa standardin Master 'tutkinto merkonomien. Kun sen valmistumisen, hän jälleen pyydetään ottamaan toiselle NP kansallinen tutkimus.Kääntäen, MD vaativat enemmän vuoden koulutuksen ja käytännön tulla MD. Useimmissa maissa, yksi on ottaa ylimääräistä neljän vuoden lääketieteen kurssi, päälle neljän vuoden korkeakoulututkinnon saada lääketieteellisen aluksella. Tämä vastaa standardin tohtorintutkinto, esimerkiksi PhD. Kuitenkin, lisensoitu lääkärit voivat ottaa residencies ja jatkokoulutusta ne erikoistua monimutkaisempi lääketieteen aloilla.

Yhteenvetona:

1. NP on sairaanhoitaja, kun taas MD on lääkäri.

2. NP on lisensoitu sairaanhoitolautakunta, kun taas MD on lisensoitu lääkäri 's Board.