Ero L.L.B ja JD
L.L.B vs JD

On ollut loputon keskustelu keskuudessa lakimiesten ja pyrkivä lakimiehet samankaltaisia ​​asioista J. D. ja L.L.B. Nämä ovat perus termien lain koulun raamattu. Entinen koskee lisäksi Oikeustieteen tohtori tai tohtorin juridiikka ja jälkimmäinen, että kandidaatti. Ne ovat samankaltaisia ​​siinä mielessä, että ne molemmat pidetään ensimmäisen tason laki asteen ja voidaan katsoa ennakkoedellytyksiä korkeamman lain astetta, kuten kandidaatti tai L.L.M. ja J.S.D. tai tohtorin Juridinen Science. Keskustelu kuitenkin keskittyy kumpi kahdesta otsikot on tarkoituksenmukaisempaa lain määrin. Monet ajattelevat, että nimeäminen laki määrin kuin 'poikamies' s 'aste ei tee sille oikeutta. Let' s tarkistaa tämän delving mikä tekee JD eroaa LLB.

Ensinnäkin, JD on ammatillinen jatkotutkinto ja ammatillinen oikeustieteen tohtorin että jaettiin ensimmäisen kerran vuonna Harvardin yliopistossa 1960-luvulla. Se on suunniteltu palvelemaan korvaavan akateemista vastaava LLB.? Vaikka on teknisesti lääkäri 's aste, vastaanottajat eivät kata kuin' Lääkärit '. Tällainen otsikko voi ansaita tasoitus kehittyneempiä lain astetta kuten JSD. Lisäksi se on ainoa laki määrin, että on tavoitteekseen olla ensisijainen ammatillinen valmistelu asianajajien ja ainoa ammatillinen tutkinto lain erityisesti Yhdysvalloissa. Se on kolmen vuoden ohjelma vaihtelevalla opetussuunnitelma ja opetusmenetelmät kouluittain. JD uskotaan olevan kattavampi, tarjoamaan tutkinnon kanssa kilpailukykyä otetta kentällä lain.

Osana standardin opetussuunnitelmaa, se liittyy laaja tutkimus aineellisen oikeuden ja sen ammattilaiskäyttöön tarkoitettu valmistella ammattilaisia ​​antamalla tieteellistä lähestymistapaa analysoida ja opetuksen lain kautta logiikka ja kontradiktorista analyysi sukua Casebook ja Sokrateen menetelmin. Menetelmät se on enimmäkseen käytännöllistä, kun otetaan huomioon aste kuin ammatillinen koulutus tuloa varten käytäntöön.? Ohjelma vaatii kandidaatin 's asteen maahantulon ja kestää kolme lukuvuotta päätoimista opiskelua. Teknisesti Yhdysvallat on ainoa toimivalta tämänkaltaisen JD, mutta Tokion yliopisto (Japani) ja University of Melbourne (Australia) pyrkivät seuraamaan tätä mallia tarkasti. Yhdysvaltojen ulkopuolella, kuten Kanadassa, Hong Kong ja Filippiinit myös toteuttaa JD, jossa opetussuunnitelmat, kesto vuotta ja post-välineet (eli tutkielma ja lisätutkimuksia saavuttaa lisenssi).

LLB päinvastoin, on perustutkintoa, tai kandidaatin, oikeustieteen kandidaatti (tai ensimmäinen ammatillinen tutkinto lain mukaan toimivalta) peräisin Englannissa. Se oli vertailukohtana lakitutkinto kaikkiin common law maissa, kuten Yhdysvalloissa, kunnes uudistuksen 1960 's. Toisin kuin JD, se on akateemista ja perinteisiä luonteeltaan. Koska perustettiin taiteet määrin, opetussuunnitelma on erittäin akateemista ja perinteinen, joka edellyttää opiskelija suorittaa tietty määrä tutkimuksen klassikoita. koska vastaanottaja voi vaatia vielä akkreditointia ennen käytännössä maasta riippuen. kuitenkin post-tarvikkeet eivät välttämättä päde maissa, joissa LLB ansaitaan jatko-asteen. useimmissa common law maissa (paitsi Kanada, Yhdysvallat, Englanti ja Wales), kuten Australiassa ja Malesiassa, LLB voidaan syöttää heti valmistumisen lukion ja voi kestää 5-7 vuotta kokopäiväisen tutkimuksen.

Yhteenveto1) LLB on ollut benchmark ensimmäisen tason lakitutkinto useimpien common law maissa ja käyttää perinteisen akateemisen lähestymistapa. JD on peräisin LLB, vaan vie käytännön opetusmenetelmä.

2) Joissakin maissa, LLB voidaan syöttää suoraan lukion jälkeen. JD, toisaalta, vaatii aina kandidaatin 's aste ennen sitä.