Ero luterilaisen ja BaptistLuterilainen vs Baptist

Kristillinen yhteisö, vaikka keskitetty pelastusta Jeesuksen Kristuksen kautta, on jaettu osa-lahkojen, joitakin eroja niiden opetukset, dogmit ja seremoniallinen juhlia. Kaksi yleisimmin virheellisesti lahkojen olisi luterilaisen ja baptistiseurakuntien. Kuten mainittiin, molemmat uskonnot uskovat ja palvovat samaa Jumalaa, viittaavat samaan Raamattua ja pidä yhteisöllistä kokoontumisia juhlia uskoaan. Pääasiallinen erilaisuus on niiden opinkappaleet ja saarnaamisensa / opetusmenetelmiä. Eroja on niiden seremonioita, myös erityisesti tapa, jolla ehtoolliselle annostellaan ja yli-kaikki muodollisuus jumalanpalvelukseen. Seuraavat vertailu olisi vahvistettava, että luterilaiset ovat sacramentarian teologian ja palvonta, kun taas baptistit ovat parhaiten kuvata kokemuksellinen ja muisto.

Luterilainen kirkko tai luterilaisuus perustuu teologiaa Martin Luther aikana 16-luvulla. Sen alkuperäinen tarkoitus on uudistaa kristinuskon opetuksen vanhurskauttamisesta armosta yksin uskon kautta. He uskovat, että ihmisillä on tallennettu synneistä Jumalan 's armosta (Sola Gratia), yksin uskon kautta (sola fide). Ortodoksinen luterilainen teologia katsoo, että Jumala teki maailman, kuten inhimillisyys, täydellinen, pyhä ja synnitön. Luterilaisille perisynti on 'tärkein sin, juuren ja fountainhead kaikkien todellisten synneistä.' By God 'armosta, siitä ilmoitetaan ja tehokas henkilö ja työtä Jeesuksen Kristuksen henkilö anteeksi ja annetaan ikuisen pelastuksen. Usko saa pelastuksen lahjan sijasta syihin pelastuksen. Myös luterilaiset uskovat Pyhän Kolminaisuuden, jossa Pyhä Henki etenee sekä Isä ja Poika. Sikäli kuin sakramentit ovat huolissaan, he arvostavat näitä armonvälineitä pyrkivät pyhitys ja perustelut. Kaste Lutherans on armonväline ja käyttötavasta ei ole tärkeä, mutta yleensä toimitetaan sadetus vettä. Ei ole oikea ikä kasteen ja vain välttämättömät tarvikkeet pätevä kaste ovat 'vesi ja Sana.' Vuonna ehtoollinen, he uskovat, että leipä ja viini todella ovat kehon ja Kristuksen veren. He ovat tottuneet käyttämään todellista viiniä sijasta korvikkeiden tai vain leivästä. Lisäksi niiden yhteinen juhla tiukasti seuraa järjestyksessä Massa ja havaitaan tavallisesti monia 'rituaaleja' ja lauletaan liturgioistaan.

Kastajan kirkko, toisaalta, voidaan jäljittää 1609 kanssa aloitteita Englanti separatistien, John Smyth. Yksi lahko 'ensisijainen kampanjoita on hylätä kaste imeväisten ja sen sijaan, nostaa se vasta uskoa aikuisilla. Pelastus Baptists on yksin uskon kautta ja he tunnistavat Raamattua yksin sääntö uskon ja käytännön. Baptistien uskovat, että usko on asia Jumalan ja yksilön (uskonnonvapaus). heille se tarkoittaa puolustamisella absoluuttisen vapauden omatunto. heidän dogmi voitaisiin tiivistää läpi acrostic akronyymi BAPTIST. B- Raamatun auktoriteetti, A- autonomiaa paikallisen kirkon, P - kaikkien uskovien pappeuden, T- kaksi toimitukset: uskovainen 's kasteita ja Herra' s Supper, I '' yksilösielu vapauden, S- erottaminen kirkon ja valtion, ja T- kaksi toimistoa kirkon pastori-vanhempi ja diakoni. toisin kuin luterilaiseen uskomus, baptistien katsella Kaste todistuksena edeltävän teko parannuksen ja hyväksymistä Kristuksen henkilökohtaisena Vapahtaja. Sitä hallinnoi koko upottamalla symbolina koko syntien pesemistä pois. Vain henkilöitä koskevan ikä päättää tämän itse ja tehdä henkilökohtainen päätös voidaan pitää tallennetaan, jolloin termi uskova 's kaste. Vuonna ehtoollinen, ne pitävät leipä ja viini vain symbolinen esitys ruumiin ja veren. Korvaavia näin ollen hyväksyä; viinirypälemehun sijaan viiniä, esimerkiksi. Heidän jumalanpalvelukset ovat kuitenkin vähemmän muodollisia ja enemmän vuorovaikutteinen kuin luterilaisen palveluja.

1) Sekä luterilainen seurakunnat uskomme samaan Jumalaan, kohdistu samoihin Raamattua ja pidä kunnallisista kokoontumisia.2) luterilaiset uskovat opetuksen uskonvanhurskaudesta yksin kuten baptisteja.

3) Toisin kuin luterilaiseen uskomus, baptistien katsella Kaste todistuksena edeltävän teko parannuksen ja hyväksymistä Kristuksen henkilökohtaisena Vapahtaja.

4) Luterilaisille, ei ole asianmukaista iän kasteelle. Sillä Baptistit, hänen on oltava ikää.