Ero Sunni ja SufiSunni vs Sufi

Ero sunnien ja Sufi että sunnien on jälkeläinen perinteisen islamin taas Sufi on sivuhaara mystinen haara islamin. Sufi voi olla sekä sunnien ja shiiojen. Sunnit keskittyvät opetukset ja Sunah pyhän Profeetan taas Sufi seuraa perus- sekä henkisiä harjoituksia.

Sunni on sana johdettu arabian sana Sunah. On olemassa monia tarinoita sanan alkuperä Sufi kuin henkilö, joka kuluu villa jne Sufi tarkoittaa pyhimykseksi Englanti kielellä.

Sunni ja Sufi sekä seurata islamia ja on sama uskomuksia mutta sunni on enemmän mukana maallisia asioita taas Sufi on enemmän huolissaan maailman jäljempänä. Sunni seuraa koodi elämän Jumalan lähettämä muodossa Sunah ja Koraanin. Sunnimuslimien seuraa näitä tunnuksia ja viettävät elämänsä vastaavasti päästä taivaaseen palkintona heidän maalliset jaloja tekoja.

Ne pelkäävät Jumalaa kuin niiden kirjallisuutta ja opetukset sisällyttää pelko helvetin taas Sufi kannatetaan ikuista ja jumalallista rakkautta sijasta pelkoa. Tavoitteena on Sufi on saavuttaa henkistä valaistumista meditaation, rukouksia ja sulkemalla maallinen halut. Sunni uskoo epäsuora lähestymistapa valaista sielu taas Sufi yrittää kokea ja tuntea Jumala avulla suoran lähestymistavan.

Sunnimuslimien on viisi suurta laillinen koulujen ja useita pienempiä taas Sufi on useita tilauksia Sufilaisuus. Lähes yhdeksänkymmentä prosenttia muslimit ympäri maailmaa ovat Sunni ja he saavat uskonnollista tietoa perustuu Koraanista ja seitsemän kirjaa Hadith kertojana seuralaiset Profeetan.

Sufism tai tassawuf arabiaksi seuraa sharia tai islamilaisen koodi elämän yhdessä hankittu henkistä valaistumista puhdistuksesta sydämen. Sufi tai pyhimys puhdistaa hänen sydämensä avulla eri menetelmien ja toistuva recitations nimeltään 'dhikr.'

Monet Sunni lahkojen eivät usko mystiikasta ja soita Deviants kuin Sufismi joka on tulkittu väärin. Sufien eivät palvo hautoja ja ne toteuttavat perususkomuksiin islamin tiukasti. On monia Sufi runoilijoita, jotka ovat tunnettuja ympäri maailmaa niiden runoja jumalallisen rakkauden kuten Jalal ud din Rumi. Toisin kuin monet Sunni lahkoihin, Sufism tai islamilainen mystiikka antaa tärkeää erityinen muoto Sufi musiikkia ja tanssia, kuten pyörteisiin dervishes.Yhteenveto:

1. Sunni syntyi kuoleman jälkeen profeetta ja se uskoo hyvin poljettiin polku islamin kutsutaan Sunah.

2. Sufi tarkoittaa Dervish tai se, joka valaisee hänen sydämensä ja sielunsa seuraamalla spiritismi ja uskonnollisia käytäntöjä.

3. Sunni ja Sufi ovat muslimeja vielä eri kouluissa ajatuksen.

4. Sunni on enemmän huolissaan saavuttaa oikea tie saadakseen palkintoja Jumalalta. Palkkio on luvattu seuraavassa elämässä.