Ero LPN ja LVNLPN vs LVN

Sillä, joka on koskaan ollut sairaalassa, joko potilaan tai vierailija, tietää, että on olemassa erilaisia ​​kliinikot jotka osallistuvat potilaan hoidossa. Kaksi näistä omaishoitajat ovat Lisenssi lähihoitajien (LPN) ja Licensed Ammatillinen Sairaanhoitajat (LVN). Tässä artikkelissa käsitellään yhtäläisyyksiä ja eroja näiden kahden kenttien sairaanhoidossa.

Määritelmä

LPN ovat sairaanhoitajat, jotka ovat läpäisseet koulutuksen vaatimukset saada ajokorttinsa; jossa seuraava askel ammattiaan ollessa sairaanhoitaja (RN). LPN ovat yleensä löytyy työskentelevät lääkärin 's tai RN' s valvonnassa eri sairaaloiden tai klinikoiden, ja tällä hetkellä löytyy tarjoavat kotihoidon ja harjoitellaan pitkäaikaisessa hoitotyöhön tilat.

LVN ovat myös sairaanhoitajia, jotka ovat läpäisseet yksittäisen valtion 's koulutusvaatimusten saada lisenssin, ja myös heidän seuraava ammatillinen askel kuin RN. LVN hoitavat hoitotyön tehtävänsä eri sairaaloissa, pitkäaikaisia ​​hoitotyön tilat, toipilaskotien, lääkärin 's toimistoja, ja kirurgiset keskuksia. He suorittavat monia samanlaisia ​​tehtäviä kuin RN.

Historia

Ensimmäinen LPN / LVN hoitotyön koulu perustettiin Nuorten Naisten 's Christian Association vuonna 1892, New Yorkissa. Peruskoulutus kesti kolme kuukautta Ballard School vuonna 1893, jossa nämä tulevat hoitajat kodinhoidon ja hoidosta potilaille tarvittava komponentteja niiden koulutus, kun taas muissa valtioissa ei ollut todistuksia, kunnes 1955. vaatimukset vaihteli sertifikaatit yhdeksän kuukauden ohjelmaan sertifikaatit kestävät kolme vuotta erikoisuuksia, kuten leikkaus, Pediatrics tai nukutusta.

Hoitotyön ohjelmia tänään, että tarjoavat LPN / LVN koulutus on kohtalaisen intensiivistä luettelon aiheista, joita tarvitaan luvat, kuten viestintä, kriittinen ajattelu, lääkelaskut, lääketietolähteeseen ja vuorovaikutus, etiikka, ja muita erikoisuuksia.koulutus

Teksasissa, koulutuksen vaatimukset otsikko LVN vaativat opiskelijaa suorittamaan 20 lähiopetusta kahden vuoden välein, ja kohdennettua (kertaluonteinen) Kahden tunnin täydennyskoulutukseen varten LVN jotka työskentelevät päivystyshuoneisiin ja Forensic Evidence Collection. California vaatii 30 yhteystiedot tuntia täydennyskoulutuskeskus, kahden vuoden välein, lupakirjan uusimista.

Loput 48 osavaltiossa on erilaisia ​​vaatimuksia lähiopetusta ja täydennyskoulutusta tuntia, ja otsikko ansaittu näissä valtioissa on LPN. Jotkut valtiot, kuten New York, edellyttävät loppuun kolmen yhteyshenkilö tuntia infektioiden valvontaan neljän vuoden välein; ja muut, kuten Floridassa, vaatia lisää tutkimuksessa ehkäisy hoitovirheitä, HIV / AIDS ja perheväkivalta, säilyttää LPN otsikko.

Yhteenveto:

1 Periaatteessa koulutuksen vaatimukset sekä LPN ja LVN ovat hyvin samankaltaisia, ja niiden tehtävät ovat yhdenmukaisia ​​sisällä kaksi ammattia.

2 Ainoa todellinen erot lähtöisin valtioiden ja nimikkeitä lisensointi kahden ammateissa. Texasissa ja Kaliforniassa, koulutuksen vaatimukset ovat samat, mutta otsikko on LVN; kun taas kaikki muut valtiot, joilla on sama koulutus velvollisuudet, suoda otsikko LPN.