Ero Deacon ja Priest Deacon vs Priest

Roomalaiskatolinen, Eastern katolinen, Itä- ja Oriental ortodoksisen, anglikaaninen, Assyrian, Vanha ja Independent katolinen, ja luterilaiset kirkot on kolme Holy Orders, joissa viitataan yhteensovittamisesta tiettyjen yksilöiden ministeriön.
Nämä kirkot pitävät koordinointia sakramenttina ja voidaan suonut vain piispa jota pidetään opettaja uskon ja kantavan perinne, josta Pyhä Henki virtaa muuhun seurakunnan.
Piispa on korkein Pyhän Tilaukset ja hän pidetään nykyajan apostoli. Paavi, kardinaalit, ja arkkipiispojen ovat tyyppiä piispa, joka voi juhlia kaikkia sakramenttien. Piispa johtaa hiippakunnan joka koostuu seurakuntien johdossa pappi.
Pappi on toiseksi korkein Pyhän Tilaukset. Hän auttaa piispaa ja voi suorittaa sakramentteja ilman Pyhän Tilaukset. Pappi voi juhlia Massa ja ehtoollisen, sakramentit Penance, sairaiden voitelemiseksi, kaste, ja Matrimony.
Papit ovat olleet noin antiikin ajoista lähtien, ja vaikka tänään tulossa pappi on henkilökohtainen valinta, ennen kuin se oli perinyt ja siirtyy perheissä. He suorittaa kaikki pyhät menot uskonnon ja toimivat välittäjänä ihmisen ja Jumalan.
On monia vaatimuksia ennen kuin voidaan papiksi. Yksi on se, että hän on selibaatissa, ja vaikka jotkut Itä- ja ortodoksikirkkojen hyväksy naimisissa olevat miehet pappeuteen, kun yhteensovittaminen he eivät voi mennä naimisiin vaikka ne leskeksi.
Diakoni, toisaalta, on kolmas Pyhän Tilaukset. Diakonit voivat toimia toimistotyöntekijät tai maallikot kirkossa. Se on viimeinen askel kohti yhteensovittamista papiksi. Ennen Vatikaanin toinen kirkolliskokous vain pappisseminaarin asetettiin diakoneina.
Tänään, jopa ne, jotka eivät opiskelee pappeja voidaan säätämä diakoneina kirkon. Ne auttavat pappi ja ovat niiden valvonnassa, mutta he raportoivat suoraan piispalle. Niiden tehtäviin kuuluu julistaa evankeliumia aikana Mass, palvellen ehtoolliselle, ja että palvelun seurakuntalaisten.
Toisin kuin papit, he eivät voi suorittaa sakramentit, mutta ne auttavat pappi tehtävien suorittamista. Kirkon palveluja, jotka eivät liity juhla Mass, diakonit voivat puhetta.

Yhteenveto:1. Pappi on toiseksi korkein Pyhän Tilaukset roomalaiskatolisen, Itä- ja ortodoksikristitty kirkkojen kun diakoni on kolmas Pyhän Tilaukset.
2. Pappi voi juhlia Massa ja kaikki sakramentit paitsi Pyhässä Tilaa samalla diakoni ei voi suorittaa mitään sakramenttien, mutta ne voivat johtamaan palvelut, jotka eivät liity juhla Mass.
3. Pappi ei saa koskaan mennä naimisiin, kun naimisissa voi tulla diakoniksi mutta sen odotetaan tulla selibaatissa, kun hän on leski.
4. Ennen Vatikaanin toisen kirkolliskokouksen, vain ehdokkaita pappeuden voi tulla diakoneja, mutta tänään, jopa ne, jotka eivät ole pappisseminaarin voi olla diakoneja.