Ero Joshua ja tuomaritJoshua vs Tuomarit

Joshua ja tuomarit ovat kaksi eri kirjaa Raamatussa. Molemmat kirjat kertovat miten ihmiset Israel asettui Kanaanin maalla. Molemmat kirjat, kirja Joosuan ja Tuomarien kirjassa, osoittavat, että on olemassa erilaisia ​​versioita tai useita versioita tarina ratkaisun Kanaanin Raamatussa.

Book of Joshua
Heprean Raamattua ja Vanhan testamentin Joosuan kirjassa on kuudes kirja. Kirja koostuu 24 lukua. Kaikki luvut ensisijaisesti kerrata merkintä israelilaisten osaksi Kanaaninmaahan; miten he valloittivat maan, ja miten maa myöhemmin jaettu kaikkien johdolla Joshua itse. Se lähinnä muodostaa että osa Raamatun historiasta syntymistä Israel on kuvattu orjuudesta Egyptissä niiden conquests alle Joshua Kanaanin. Ensimmäinen osa teoksesta, luvut (1-12), kertoo taisteluissa ohjaamiseksi tärkeimmissä kaupungeissa, ja toinen puoli, luvut (13-22), kertoo, miten maa jaettiin kesken 12 eri Israelin heimot. Viimeinen luvut (23-24) kertovat ihmiset sitoutuvat in liiton tilaisuudessa palveluun ja jumalanpalvelusta. Nämä kaksi osaa ovat puheet Joshua ja Jumala käskee heitä valloittaa Kanaaninmaahan ja myöhemmin varoittaa ihmisiä olemaan uskollisia ja kuuliaisia ​​kohti lain (Toora), joka ilmoitettiin Moosekselle.

Tuomarien kirja
Heprean Raamattua ja Vanhan testamentin kirja tuomareiden on seitsemäs kirja. Kuten nimikin kertoo, se kertoo historian Raamatun tuomareita. Raamatun tuomarit olivat profeettoja, jotka tiesivät Lait ja Herra, ja ne olivat päättäjille Israelin kansaa. Kun Egyptistä lähdön ja valloitus Kanaanin maan, ihmiset piti seurata oikeaa käyttäytymistä, joka vaadittiin ne Herra.Tarinat kirjassa Tuomarien kuvaavat vakiintunut miten ihmiset olivat uskoton Jumalansa, Herra, ja hän toimitti uskoton ihmisiä heidän vihollisensa. Ihmiset sitten parannuksen ja pyysi armoa, ja Herra lähetti armoa muodossa tuomareita. Tuomarit toimitetaan sitten israelilaiset sorrosta kun ihmiset, jonkin ajan kuluttua, tuli jälleen uskoton, ja koko sykli toistettiin.

Yhteenveto:

1. Kirja Joshua on kuudes kirja heprealaisen Raamatun ja Vanhan testamentin; kirja Tuomarien on seitsemäs kirja heprealaisen Raamatun ja kristillisen Vanhan testamentin.