Ero mormoni ja katolinenMormon vs. katolinen

Argumentit onko Mormonismi on pidettävä Christianism vai ei, on kiistanalainen ja hyvin kyseenalainen asia. Vaikka niillä on useita yhtäläisyyksiä, useimmat protestantit sekä katoliset Don 'halua tunnustaa mormonit kristityiksi. Siitä huolimatta uskonnolliset asiantuntijat pyrkivät verrata mormonit kristittyjä. Se johtuu mormonismia tuli tunnetuksi kristillisessä yhteydessä ja mormonit pitävät itseään kristittyinä.

'Mormoni' on lempinimi viittaa Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkko. He uskovat rakkauden Jumala, joka on kaikki tieto ja kaikki valta ja todistaa Jeesuksesta Kristuksesta maailman Vapahtaja. Mormonit ovat neljänneksi suurin uskontokunnan Yhdysvalloissa, kun katolilaisuuden on vanhin kirkko perustama Jesus. On alaisuudessa piispojen ja Alfa ja paavi.

Yksi niiden monista eroista on noin heidän näkökulman Pyhän Kolminaisuuden. Mormonit uskovat, että Isä, Poika ja Pyhä Henki ovat kolme eri yksiköitä, jotka ovat 'yksi tehtävä'. Heidän opin Trinity on, että opetus Uuden testamentin on, että on olemassa Isä, Poika ja Pyhä Henki; kolme erilaisia ​​olentoja. Tämä on toisin kuin katolinen uskomus jossa Isä, Poika ja Pyhä Henki ovat tyyppiä 'samanlainen olento', kolme henkilöä yhdessä ainetta. Toinen ero on koskevat niiden käsitystä Jumalasta, koska mormonit, Jumala on fyysisen ruumiin ja Hän on taivaallinen Isä. Tämä uskomus perustuu moniin Raamatun kohtia kuten kun Stephen näki Jeesuksen seisovan Jumalan käsi tai kun Mooses Jumalan 'kasvoista kasvoihin'. Hän kutsutaan 'Taivaallinen Isä' for ', hän on henkemme Isä'. Katoliset uskomus on kuitenkin se, että Jumala on kolminaisuusopin ja he uskovat, hän ei 't ole ruumista. On vain yksi Jumala, joka on puhdas henki, luoja maailman pyhä ja hyvä, kaikkivoipa ja ansaitsee ihmiskunnan' s palvonta ja rakkaus .

Toinen ero on se, miten ne määrittelevät helvettiin. Se on epämiellyttävä henkivankilassa ja voidaan syöttää vain kaikkein itsepintaisesti puuhaa mukaan mormonit. Tee pahaa, olla kuin Saatana, ja te 'll päätyvät helvettiin. Katoliset uskovat kuitenkin, että se on paikka tai olotila ikuisen vaivaa ja etäisyys Jumalalta. Se on ei-uskovat ja ilman Jumalan itselle joka määrittelee helvettiin.Uskonsa tuonpuoleisessa ovat myös erilaisia. Mormonit uskovat, että kun he kuolevat, kaikki menee henkimaailmaan ja käy läpi valmistelu, hyvä sielut hengessä paratiisiin ja jumalattomat hengessä vankilassa, ja ylösnousemuksessa, yhdistää ruumiin. He uskovat toisen mahdollisuuden kuoleman jälkeen. Katolilaiset uskomus on, että meillä ei 't on tuonpuoleisessa. Sielut joko helvettiin tai mennä Jumalan valtakuntaan. Monet harrastajia' sieluja, koska he uskovat, myös menee puhdistuksen ensimmäisenä Purgatory ennen Heaven. Mutta huolimatta näistä eroista, sekä uskontojen uskovat Kristuksen ylösnousemuksen ja molemmat uskomme Pyhään Raamattuun.

Perustuen niiden eroja, voimme sanoa, että ne eivät ole kovin erilaisia ​​toisistaan. Se on vain tapa he tulkitsevat kirjoituksia ja pyhiä tekstejä.

Yhteenveto:
1. Holy Trinity varten mormonit on kolme erillistä olentoja yhteen tarkoitukseen. Katolilaisia, se on kolme henkilöä yhtä ainetta.
2. mormonit, Jumala on taivaallinen Isä, jossa fyysisen ruumiin ja katoliset uskovat, että hän on Trinitarian Jumala, joka ei ole ruumista.
3. Hell on henkivankilassa varten jumalattomat sielun mukaan mormonit. Puuttuminen Jumalan ihminen on mitä katolisia määritellä Hell.