Ero Aristoteles ja PlatonAristoteles vs Plato

Platon (424/423 BCC348 / 347 BC) ja Aristoteles (384 BCC322 BC) olivat molemmat kreikkalaiset filosofit ja matemaatikot. Platon oli opiskelija Sokrates ja Aristoteles oli opiskelija Plato. Aristoteles opiskeli Platon ja pysyi hänen akatemia 20 vuotta Ateenassa mutta jätti akatemian jälkeen Platonin 'kuoleman. Aristoteles ja Platon oli eri opeista monista aiheista, kuten oikeus ja vääryys toiminta ihmisten, totuus, ihmisen sielu, art , politiikka, jne. heidän tutkimukset olivat laajoja, ja se on erittäin vaikea koota kaikki opetukset ja opeista täällä. Tämä artikkeli käsittelee eroja joidenkin filosofiat erityisesti oikeus- ja epäoikeudenmukaisuus sekä käsitettä ihmisen toimintojen ja ihmissielun .

Platonin mukaan sielu aina työskennelleet matkalla kohti saada ilmaiseksi sen fyysisen muodon ja paluu on muodoton ja näin transmigrated. Todellisen tiedon hankittiin syy, ja sielun ja kauneuden maailmassa oli vain osa todellisuutta. Perus todellisuus oli sielu yrittää vapautumaan fyysinen muoto. Niinpä hän oli rationalisti. Aristoteles uskoi myös sielu, mutta myös sitä mieltä, että ihmisen päättelyä jaettiin luova ja passiivinen. Passiivinen päättely käsitti fyysisen kehon ja sen kyky kuolla. Luova perustelut kuuluivat hengellinen osa, joka asui ikuisesti ja siirtyi liittymään Jumalaan. Aristoteleen mukaan Jumala oli 'Pure ajatellut ajatella itse.'

Platon ja Aristoteles oli hyvin erilaisia ​​näkemyksiä siitä toimintoja ihmisen. Platon kiistää, että vääryys on parempi kuin oikeudenmukaisuus. Hän väitti, että vääryys ollut hyödyllistä perustaa malli kaupunki. Hyve mallia kaupunki oli peräisin jotka asuvat kaupungissa ja niiden avulla täyttää tehtävänsä. Hän määritteli ihmisen toiminta hallitsevana, käsitelty, elävä, ja huolehtii toiminnot kullekin kaupungissa. Hän määritteli ihmisen 's tehtävä suhteessa hänen asemaansa yhteiskunnassa ja hänen olemassaolonsa suhteessa yhteisöön.

Aristoteles väittää noin tapa saavuttaa lopullinen hyvää etsimällä onnea jokaisen henkilön. Hän uskoi, että onni tai harjoittamista se oli lopulta kokonaan, ja työskenteli tiensä saavuttaa lopullinen päämäärä, joka on onnellisuus. Onnellisuus, mukaan Aristoteles, saavutettiin jos yksi täytti yhden 's syistä, toimintoja ja ilmaisuja parhaalla mahdollisella tavalla. Hänen näkemyksiä keskittyi yksittäisiin sijaan yhteiskunnan tai yhteisöä kokonaisuutena. Hänellä oli enemmän individualistinen näkökulmasta .Yhteenveto:

1. Platon (424/423 BCC348 / 347 BC) oli Aristoteles 's (384 BCC322 BC) opettaja.