Ero tukahduttamiseksi ja sortoTukahduttaminen vs Painostus

Psykologiassa on terminologia että tiede opiskelijoiden pitäisi perehtyä. Usein nämä terminologia ovat niin hirvittävästi, että olet jo unohtaa, mitä se tarkoittaa ja millaisia ​​esimerkkejä antaa vain selittämään tiettyä sanaa ihmisille, jotka eivät ole kyvykäs tiedettä.

Nämä sanat ensin on hyvin selitetty koska keskellä joitakin käsitteitä ja opetuksia opiskelijat kohtaavat näitä sanoja. Ja niitä välttämään raapimaan päätään, ne pitäisi jo tuntea nämä terminologia. Kaksi terminologiaa käytetään psykologian ja sen käsitteet ovat sanoja 'tukahduttaminen' ja 'sorto.'

Jotta nopeasti erottaa kaksi sanaa, 'tukahduttaminen' on 'unohtaa yksi' s ajatuksia ja muistoja tietoisesti. 'Esimerkiksi nainen oli raiskatuksi vieraalle yksi kylmä yö. Muutaman vuoden kuluttua, joku kysyi nainen, jos hän oli niin kokemus. hän vastasi: 'No,' vaikka on. se on tukahduttaminen. hän tukahduttaa hänen huono ajatus tietoisesti. Toinen esimerkki on, kun kysyit joku epäonnistunut hänen suuri lisenssiä tentti. Jos hän kertoi, että he eivät voi muistavat siitä, he tietoisesti tukahduttaa niiden huono muisti. tukahduttaminen ajatuksia ja muistoja liittyvät usein huono ja traumaattiset muistot, jotka ovat kivuliaita kyseiselle henkilölle.Mitä tukahduttaminen, se on käsite unohtamatta yksi 's tunne tiedostamatta. Esimerkiksi kun me pyydettiin missä iässä juttelimme ja käveli, voimme vastata,' En tiedä. 'Tämä johtuu olimme tajuton näinä aikoina . Olimme vielä nuoria. emme ole tietoisia siitä, että meillä on niitä tai tietää niitä. Toinen esimerkki tukahduttamisen on kun lapsi oltiin väärin fyysisesti, mutta hän ei voi muistaa mitään. kuitenkin hän on vaikeuksia, jotka liittyvät ja luottaen muut, siis siellä on vaikeus muodostettaessa suhteita.

Tukahduttaminen ja tukahduttamisen on luokiteltu puolustusmekanismit jonka ihmiset käyttävät, jotta ne voisivat selviytyä ärsyke, joka voi vahingoittaa niitä. Käyttämällä näitä kahta puolustusmekanismit, ne pystyvät suojelemaan kuvan tai henkilöllisyytensä jonka valikoima sanoa ei. Nämä kaksi sanaa voi selittää, miksi jotkut ihmiset haluavat sanoa ei ja ei kommentoida, kun on kysymys. Se ei ole, että he ovat syyllisiä, vaan he haluavat vain kohdata nämä kysymykset eri tavalla puolustukseen.

Yhteenveto:

1. Suppression tietoisesti unohtaa idea, jonkin häiriön tai kokemus, kun tukahduttaminen on alitajuisesti unohtaa idea, tapaus tai kokemus.