Ero Jumala ja Allah God vs Allah

Uskonto on erittäin kiistanalainen aihe keskustella erityisesti islamin ja kristinuskon. Harras seuraajia Molempien uskontojen väittivät valta yli muiden minkä vuoksi kautta historian; monet tutkijat ja asiantuntijat ovat yrittäneet jakautuminen eroa Jumalan ja Allahin.

Ensinnäkin analyysi kunkin nimen paljastaa erilaisen merkityssisällön perustuu niiden alkuperäisellä kielellä. Jumala sanotaan olevan juurtunut sanskritin sanasta 'hu', joka tarkoittaa kutsua tai kutsua. Allah, toisaalta, juuret arabian 'al', joka tarkoittaa '' ja 'ilah', joka tarkoittaa jumaluutta tai jumala. Mutta siitä huolimatta selkeä vaihtelu, molemmat nimet pohjimmiltaan viittaavat hyvin voimakas olento, joka voidaan pyytää apua.

Seuraava kohta on analysoitava on heidän käyttäytymisensä kirjattu tileille löydy Raamatusta ja Koraanista. Jumala julistaa pelastusta ehdoton uskon hänen seuraajansa ja uhrin kautta O f poikaansa Jeesusta. Allah lupaa vapautusta seuraajia, jotka tekevät hyviä tekoja esitettyä heidän pyhä kirja Koraani.

Kristityt palvovat kolme inkarnaatioihin Jumalan tunnetaan Pyhän Kolminaisuuden; isä, poika ja Pyhä Henki. Muslimit tietävät vain yhden Korkeimman Olennon ja se on Allah. On myös suuri ero siinä, miten Jumala ja Allah nähdä niitä, jotka syntiä. Jumala voi antaa ne, jotka menevät häntä vastaan, kun Allah on vähän tiukka ja haluaa niitä, jotka syntiä rangaistaan ​​sen mukaisesti.

Jumala myös sallittua profeetat tehdä ihmeellisiä toimii tämän puolesta eräänlaisena taivuttelua skeptikot. Muslimi profeetta Muhammed ei ollut 't vaatimat Allah tekemään samoin. Mutta ehkä kriittisin näkökohtaa, joissa nämä kaksi jumaluutta eroavat toisistaan ​​on se, miten niiden seuraajat voivat päästäkseen taivaaseen tai paratiisiin. Jumala ei salli syntisiä hänen kertaiseksi elleivät he tee parannusta ja pestä syntinsä Jeesuksen. Jumala ratkaisee sisäänmenon paratiisi kautta th e vakavuuden henkilön 's sin. Vähäiset rikkomukset käsitellään kevyesti mutta iso synnit tarkoita ikuiseen kadotukseen.

On myös muita kohtia, joissa sekä uskonnot tavata ja kaartaa poispäin toisistaan. Mutta ei väliä mitä niiden erot ovat niin jumaluuksia elintärkeä tehtävä moraaliarvot yhteiskunnan ja sivilisaation kokonaisuutena.

Yhteenveto:1. Sana Jumala on eri merkitys Jumalalle '' Jumala tarkoittaa vedota tai kutsua, kun Allah tarkoittaa jumaluutta tai jumala.

2. Jumala lupaa pelastuksen niille, jotka uskovat häneen, kun Allah haluaa seuraajiaan tehdä hyviä tekoja pelastaa sielunsa.

3. Jumala on kolme esityksiä; Isä, Poika ja Pyhä Henki, kun Allah on yksinäinen jumala jokaisen muslimin tulee rukoilla.

4. Jumala saarnaa anteeksi syntiä, kun Allah haluaa hänen seuraajia, jotka syntiä rangaistaan.

5. Jumala osoittaa hänen läsnäolo kautta ihmeitä kun Allah doesnt 't.