Ero Puritaanit ja separatistien
Puritans vs. Separatistit

Puritaanit ja separatistit olivat molemmat lahkojen protestantismin, The Church of England. ? Vaikka ne voivat tuntua ikään kuin heidän ihanteensa olivat hyvin erilaisia, on paljon yhteistä molemmissa ryhmissä. ? Vaikka sekä puritaanien ja separatistit kehitetty Englannin kirkon, he pystyivät palaamaan jälleen New England, jossa ne puolestaan ​​seurasi omien uskomustensa.

Englanti Puritaanit Ensimmäinen syntyi vuonna 16. ja 17. vuosisadan ajatus, että Englanti uskonpuhdistuksen säilyttänyt liikaa katolinen vaikutusta. Puritaanien halusi Englannin kirkon edelleen erillään katolisen uskonnon ja seurata vahvempi uskomuksia. ? ? Myöhään 15-luvulla, Robert Browne loi ensimmäisen Separatistien kirkon. ? Separatistinen uskoi myös, että Englannin kirkon oli liian paljon kuin roomalaiskatolisen kirkon; kuitenkin separatistit halusi mitään tekemistä Englannin kirkon. ? Määritelmän mukaan Puritans ja separatistien uskotaan Englannin kirkon tarvitaan uudistusta, mutta separatistit ei halunnut pysyä kirkon kunnes se muuttui.

Puritaanit uskoivat, puhdasta elämä oli tarpeen tehdä Jumalan tahdon. ? Ei pitäisi olla mitään nautintoja elämässä ja virkistys oli syntinen, koko ajan tulisi omistaa työtä ja Jumalalle. ? Puritans kokivat myös, että hallitsija tai kuningas, ei pitäisi olla kirkon johtaja. ? Uskonto olisi sovellettava pää kirkon. ? Separatistit uskoivat valitsema Jumala hänen ihmistä, ja olivat menossa tallennetaan. ? Lisäksi samanlainen puritaanien, separatistit uskotaan, että suurempi julkinen taso oli kunnossa; ihmisten tulisi toimia edustajia Jumalan kaikkina aikoina.Kun molemmat ryhmät erillään Englannin kirkon jäseniä molemmissa ryhmissä pakeni England paeta vainoa alla kuningas 's sääntö.? Tuolloin monarkiaa voinut mestattiin ketään jotka päättivät olla tottelematta kirkon. Puritans ja separatistien kukoistivat Amerikassa ja olivat vastuussa alkavat siirtomaita New England alueella.? Puritaanit jotka vielä uskoivat käytäntöjä kirkon ratkaistu ja muodosti Massachusetts Bay siirtomaa, ja separatistit asettuivat alueelle Plymouth Rock.? ajan myötä, molemmat ryhmät olivat vastuussa luoda uskontoja joita harjoitellaan tänään, Unitaarisesta seurakunnat.

Yhteenveto:

Puritaanit ja Separatistit johtuivat Englannin kirkon. ? Molemmat ryhmät olivat tyytymättömiä katolisen vaikutus kirkon sisällä. Puritaanien säilytti uskon Englannin kirkon ja separatistien erotettu kirkosta kokonaan.

Sekä puritaanit ja separatistien uskoivat, että elämä oli tarkoitus omistettu Jumalalle ja että kuningas ei ollut asianmukaista uskonnollinen hahmo seurata.

Molemmat ryhmät pakeni England pelastaa itsensä uskonnollisesta vainosta kuningas. ? Kuitenkin New World puritaanien asettui Massachusettsissa ja separatistien asettui Plymouth Rock.