Ero perinnöllinen ominaisuus ja hankitun TraitPerinnöllinen ominaisuus vs Hankittu Trait

Kuinka usein olet kuullut lausunnot, 'Oletko varma toimivat kuten vanhempasi', tai 'Sinulla on samanlainen persoonallisuus äitisi kanssa'? Jotkut pitävät tätä myönteisenä täydennyksenä. Toisaalta, jotkut tuntuisi pikkutarkka kun niitä kutsutaan olla samanlainen vanhempiensa kanssa. Kuitenkin mitä voidaan tehdä ?? Tämä on loppujen lopuksi peruuttamaton. Itse asiassa tämä on jo osa keitä he ovat heille oman ainutlaatuisen identiteetin.

Toisaalta, pitävät näitä skenaarioita. Viljelijä opettaa pojalleen kuinka pelto ja pian sen jälkeen, poika hankkii taitoja ja kykyjä, jotka hänen isänsä opetti hänelle. Toinen olisi ompelija, joka opettaa tyttärensä miten ommella ja muutaman vuoden kuluttua, että tytär on erinomaisesti taitava ompelu. Nämä ovat vain joitakin tapahtumia, jotka voivat johtua pätevyyden hankkiminen ja piirteitä muista ihmisistä.

Nyt pyydän teitä tämän, oletko huomannut ero kahden lausuntojen yläpuolelle? Mitä me puhumme täällä on perinnöllisyys. Yksinkertaisimmillaan määritelmä, perinnöllisyys on luonnollinen teko kulkee mitään ominaisuuksia, jotka olet lapsillesi. Perustuu tosiasioihin, piirteet, persoonallisuuksia, ja jopa ulkonäkö johtuvat perinyt piirteet, jotka saimme meidän vanhempien. Toisaalta, taidot ja kyvyt, missä ihmiset hankkivat kautta opetuksia, esimerkiksi tulevat perheen muusikoita, voidaan katsoa johtuvan hankitut piirteet. Jotkut tutkimukset osoittavat, että on olemassa joitakin yhteyksiä perinnöllinen ja hankitun piirre, vaikka mitään selkeitä havaintoja on perustettu vielä. On kuitenkin olemassa selviä eroja näiden kahden välillä.

Nyt voimme ensimmäinen puhua perinyt ominaisuuksia. Nämä ovat piirteitä, jotka ovat geneettisesti periytynyt teille vanhemmillesi. Väri hiukset, silmät, ihon sävyä, ja jopa korkeus ovat esimerkkejä tällaisista ominaisuuksia. Jotta tämä yksinkertaisempi, nämä ovat ominaisuuksia, jotka olette syntyneet kanssa, ei tarvitse edes oikeutta valita, haluatko niitä tai ei. Nämä ovat periaatteessa peruuttamattomia.

Toisaalta, hankittu ominaisuus on jotain, että olet oppinut ja välittyminen teille suusanallisesti tai opetuksista. Opetella laulamaan, käyttämällä musiikki-instrumentin, tai jopa maalaus on joitakin ominaisuuksia, jotka voit päättää, haluatko oppia muilta vai ei. Itse asiassa, puhuminen käyttämällä äidinkieli on yksi selkeä esimerkki hankitun piirre.Voit lukea lisää tästä lähtien vain perustiedot annetaan täällä.

Yhteenveto:

1. Perinnöllisyys on tärkeä rooli elämässämme ja miten se muovaa toimia ja persoonallisuuksia.

2. perinnöllinen ominaisuus on jotain, joka voidaan viedä läpi geenejä, kuten hiusten väri, ominaisuudet, tai ihon sävyt.