Ero katolisuus ja buddhalaisuusKatolisuus vs Buddhalaisuus

Nykyään ennakkoluulottomuutta sisältää ollessa huomaavainen muita ihmisiä 'uskonnollisia taipumuksia. Kaksi suurta uskontojen katolisuuden ja buddhalaisuus, on aina verrata, koska vaikka niillä on monia eroja, monet ihmiset ovat yrittäneet yhdistää heidän ihanteensa. Uskonnollinen johtaja katolilaisuuden on roomalaiskatolinen paavi, vaikka pää buddhalaisuus on Dalai Lama. huolimatta eroista oppi, molemmat johtajat ovat tunnustettu toisiaan 'läsnäolon suhteen, toisin kuin muut uskonnolliset johtajat, jotka pyrkivät häpäistä tai kritisoida vastakkaisia ​​uskonnollisia. Itse Paavi on mennyt niin pitkälle, että julistaa, että buddhalaisuus on tunkeutunut länsimaisen kulttuurin myönteiseen suuntaan.
Jotta nähdä, onko jokin uskonto on keskenään yhteensopivia, se 's tärkeää verrata ja verrata niitä ensin. Mitä yhtäläisyyksiä, katolilaisuuden ja buddhalaisuuden sekä työllistää munkkeja tai pappeja, harjoitella ja levittää uskoa keskuudessa massoista . katolisuus kannustaa käyttämään uskonnollisten laitteiden kuten lapaluun ja rukousnauha, vaikka buddhalaisuus ei olisi täydellinen ilman perinteistä rukousnauhoja. Molemmat uskonnot arvo rauhan, meditaatio, ja leviämistä hyviä tekoja edelleen yksi 's henkistä valaistumista.
Yhtäläisyydet pääty tähän kuitenkaan. Kohdataan joitakin eroja, kun katolilaisuuden ja buddhalaisuus saatetaan vierekkäin. Ensimmäinen ero on, että katolisuus uskoo yksi Jumala, Kaikkivaltias Isä, vaikka buddhalaisuus ei. Siddharta Gautama, joka lopulta tuli ensimmäinen Buddha, on lähin luku buddhalaisuudesta joka muistuttaa katolista Jumala. Toisin kuin Jumala, joka pidetään läsnä, Siddharta Gautama on vasta ensimmäinen pitkässä Buddhan. Jokainen Buddha sanotaan olevan reinkarnaatio edellisen, mutta ne ovat edelleen nimetty eri.
Toinen ero on siinä, mitä ihmiset kohtaavat tuonpuoleisessa. Buddhalaisuus uskoo jälleensyntymiseen, kun taas katolilaisuuden vakuuttaa, että ihmiset voivat mennä kolmessa paikassa: Kiirastuli, Heaven, ja Hell. Vuonna buddhalaisuus käsite reinkarnaatio, ihmiset ovat uudestaan ​​joko eläimen tai toisen henkilön. Yksi voi olla vain vauras yhdessä 'nykyisessä elämä jos viljellä tarpeeksi hyviä tekoja hänen menneistä elämistä. Katolilaisuuden, toisaalta, vakuuttaa, että syntinen heitetään helvettiin, ei-niin-syntinen päätyy Purgatory katumaan syntejään ennen nouseva taivaaseen, jota pidetään paras paikka päätyä.
Mitä uskonnollisia tekstejä, katolilaisuuden on yhteinen viittaus, Raamattu. Tekstit koskevat buddhalaisuus ei koota yhteen suuri kirja; pikemminkin, heille opetettiin ja periytynyt joko suullisesti, että Pali Canon tai sutria. Pali Canon on kirjakokoelma, joka sisältää monia Buddhan 'opetukset. Vaikka se kantaa lähinnä muistuttaa Raamattua, sitä ei pidetä vakiona-kysymys keskuudessa seuraajia buddhalaisuuden. Sutria olemassa kirjalliset tiedostot joka tuli nykyisestä Buddha. selkeyden kuitenkin sutria voi olla yhtä arvoituksellinen kuin Raamattu. sekä Pali Canon ja sutras silti olla ajattelemisen joiden avulla buddhalaiset saavuttaa henkistä valaistumista.
Yhteenveto:
1. katolisuus ja buddhalaisuus ovat suosittuja, ja monet ihmiset ovat yrittäneet yhdistää heidän opetuksiaan.
2. Roomalaiskatolinen Paavi on pää katolisuuden, kun Buddha on symboli buddhalaisen uskon.
3. Sekä katolisuus ja buddhalaisuus työllistää uskonnollisia rekvisiittaa. Katolisuus on rukousnauha ja lapaluun, kun taas buddhalaisuus on rukousnauhoja.
4. Ensimmäinen suuri ero näiden kahden uskontojen on usko Jumalaan. Katolisuus uskoo käytettäessä globaali Jumala Kaikkivaltias Isä, vaikka buddhalaisuus ei. Lähinnä asia Jumalalle olisi Siddharta Gautama, ensimmäinen Buddha saavuttaa henkistä valaistumista.
5. Toinen tärkeä ero koskee tuonpuoleiseen. Buddhalaisuus uskoo jälleensyntymiseen, kun taas katolisuus ei.