Ero Termistori ja TTKTermistori vs RTD

Termistorit ja RTD tai Resistance lämpötila-antureita on kaksi sähkölaitteita, joita käytetään mittaamaan sähköä. Niitä käytetään yleensä seuraamaan lämpötilaa tiettyjä laitteita varten sääntelyä. Tärkein ero näiden kahden välillä on tyyppistä materiaalia, että ne on valmistettu of.Thermistors yleisesti valmistettu keraaminen tai polymeerimateriaalien, kun RTD: t on valmistettu puhtaasta metalleja.

Suorituskykyä koskevien, termistorit voittaa lähes kaikilla. Paras RTD vain verrattavissa tarkkuudet yhteisiin termistorit taas pienemmät luokat vastuslämpötilamittauksilla ovat selvästi virheellisiä. Tämä ulottuu jopa kaapelointi näistä laitteista. Koska kaapelit lisätä vastustuskykyä piiri käyttäen hyvin pitkiä johtoja voi muuttaa käsittelyssä. Pitäen virhe tasoilla sallitut arvot, termistorit voidaan langallinen tuhansia jalkoja kaapeloinnin taas vastuslämpötilamittauksilla voidaan käyttää vain hieman yli sata jalkaa. Tämä tarkoittaa, että kun pitkät etäisyydet ovat on, täytyy käyttää lähettimet käytettäessä RTD. Vasteaika on myös toinen näkökohta, termistorit ovat parempia. Termistorit kykenevät havaitsemaan äkilliset lämpötilan paljon nopeammin, jolloin kytkettyjen laitteiden toteuttaa tärkeitä päätöksiä nopeammin.

Vaikka termistorit ovat yleensä paremmin kuin vastuslämpötilamittauksilla, ne eivät kuitenkaan ole universaali laitteet lämpötilan seurantaan. Verrattuna RTD, termistorit voidaan käyttää vain sisällä pienempi lämpötila. Termistorit voidaan käyttää vain korkeintaan 130C taas vastuslämpötilamittauksilla voidaan käyttää jopa 660C. Joten, kun lämpötila laitteen, joka on seurattava on yli 130C, yksi ei ole muuta vaihtoehtoa kuin mennä RTD.

Koska lämpötilaero muutoksia, jotka molemmat laitteet voivat havaita, jokaisen laitteen on edullista tietyn tyyppisiin sovelluksiin. Termistorit käytetään tyypillisesti yhteistä laitteet, kuten pakastimet, ilmastointilaitteet, ja jopa veden lämmittimet, joissa lämpötila ei ole kovin korkea. RTD käytetään yleisesti teollisissa sovelluksissa, joissa lämpötila voi nousta huomattavasti korkeampi, mitä me yleensä käsitellä.

Yhteenveto:

1. Termistorit on valmistettu keraamisia tai polymeeri, kun RTD on valmistettu puhtaasta metalleja.2. Termistorit on sama tai parempi tarkkuus kuin RTD.

3. Termistorit mahdollistavat suuremman kaapelipituuksia verrattuna RTD.

4. Termistorit on paljon nopeamman vasteajan kuin RTD.

5. RTD on suurempi lämpötila-alue verrattuna termistorit.