Ero DLP ja LCD projektoritDLP vs LCD Projektorit

DLP ja LCD ovat kaksi näyttöjä käytetään pääasiallisesti tänään 's värillinen digitaaliprojektoreita. Itse asiassa lähes kaikki projektorit myydä markkinoilla käyttävät yhtä näistä kahta tyyppiä. Molemmat tekniikat ovat laajalti käytetään valmistettaessa näyttöjen kuten TV, monitorit , ja erityisesti, projektorit.

Sanottuani kaiken tämän, DLP ja LCD ovat pääasiassa puututaan kun yrittää ostaa digitaaliprojektoreita, ja jos et ole perehtynyt molempia, te jätetään usein sekava, ei tiedä, kumpi on parempi. Ihmiset jäävät usein ihmettelevät, minkälaista projektorin ostaa.

Jokaisella on omat hyvät ja huonot puolensa, ja se maksaa tietää, mitä DLP ja LCD kunkin tarjouksen. On kautta, että tieto, että te tehokkaasti tietää kumpi sopii tarpeisiisi.

DLP on lyhenne Digital Light Processing. Tavaramerkki omistaa TI (Texas Instruments), yritys tunnustettu kehittäjä / valmistaja puolijohde ja atk-laitteet.

DLP on käytetty tekniikka taka-projektio televisio. Se korvasi aikoinaan suosittu CRT taka projektoreita, ja se nyt kilpailee litteiden näyttöjen, kuten plasma ja LCD HDTV-alan. Se on myös yleisesti käytetty ulkonevat liikkuvaa kuvaa digitaalisen elokuvan.

Tämä tekniikka perustuu heijastava ominaisuus peilit. DLP-pohjainen projektorit on pelimerkkejä koostuu lukemattomia peilien, ja nämä peilit edustaa pikseliä. Ennustettu lampun valo on suunnattu päälle peilattu mikropiirin pinnalla. Peilit sitten heijastaa valoa pois tai kohti objektiivia polku, kääntämällä pikseliä päälle tai pois päältä.

Nestekidenäyttö, tai yksinkertaisemmin kutsutaan LCD, on toinen digitaalinen projektio tekniikkaa. Miten se toimii on todella yksinkertainen. Tällainen projektorissa on tyypillisesti kolme lasi (sininen, vihreä ja punainen). Kolme väriä ovat videosignaalin komponentteja, ja syötetään projektoriin. Kuvaelementtiä, jota kutsutaan pikseliä, joko antaa valoa läpi vai ei. Itse asiassa prosessi moduloi valon, ja tekee asianmukaisen näytön kuvia.Erot suorituskyvyssä ovat kapeita välillä kaksi teknologiaa, ja nämä erot ovat luonnollisesti tuomat niiden menetelmiä moduloida valoa ja kuvia.

LCD 's suurin heikkous on' ikkunaa 'vaikutus. Pikselit on välit muita pikseleitä. Siten vaikutus katsomassa LCD ennustetaan näytöt on kuin katsoisi läpi ikkunaa. Nämä puutteet ovat huomattavasti merkityksetön Tarkempaa laitteita.

DLP, toisaalta, terävyyttä on pehmeämpi, koska sen heijastava tapa osoittaa kuvia. Kontrasti on myös huomattavasti parempi kuin LCD. Tämä on yksi syy, miksi DLP suosii enemmän kotiteatteri harrastajia. Suurimmat haittapuoli DLP on mahdollinen 'sateenkaaren vaikutus', että se voi tuottaa. Pyörivä väriympyrä heissä aiheuttaa nopeita muutoksia valon. Jotkut ihmiset tunnistaa nämä nopeat muutokset, ja ne voivat aiheuttaa päänsärkyä ja eyestrains.

Kääntäen, LCD tuottaa jatkuvasti punainen, sininen ja vihreä kuvia samanaikaisesti. Näin ollen henkilö 'silmät voitti' t todella kireät äkillisiä muutoksia valon.

Nykyä, LCD- ja DLP ovat niska ja kaula, ja se kaikki tulee alas henkilökohtaisista mieltymyksistä ja mielipiteen. Vain aika näyttää, kumpi jää pöly, tai mennä tulla kaikkea tekniikkaa käytetään digitaalisen projektio.

Yhteenveto:

1. LCD ja DLP poikkeavat toisistaan ​​ne moduloivat valoa. LCD käyttää lasi, kun taas DLP käyttää pinta täynnä peilejä.
2. DLP luo pehmeämmän terävyyttä, kun LCD on yleensä terävämpi, mutta voi aiheuttaa 'ikkunaa' vaikutus kuvien takia liian määritelty pikseliä.
3. DLP on parempi kontrasti kuin LCD, mikä tekee siitä soveltuu kotiteatteri asettaa ups.