Ero Alkaline ja litiumparistotAlkali vs Lithium paristot

Alkali ja litium-ioni-akut ovat vain kaksi monista tyyppisiä paristoja markkinoilla, joka antaa virtaa meidän laaja valikoima laitteita. Akku on ollut merkittävä rajoittava tekijä siirrettävyyttä laitteita, mutta se on vähitellen parantunut ajan mittaan tarjota enemmän tehoa pienemmällä painoa ja kokoa. Emäksinen akku on yksi että useimmat ihmiset tuntevat. Vaikka uusia Alkaliparistoja jotka ovat ladattavia, ne ovat melko harvinaisia ​​ja useimmat Alkaliparistoja ole. Toisaalta, litium-ioni-akut ovat ladattavia ja ei tarvitse vaihtaa hyvin pitkän ajan kuluessa, koska asianmukaista hoitoa ja huoltoa jälkeen.

Alkaliparistot nimellinen jännite 1. 5V solua kohti. Suurempia jännitteitä voidaan saada aikaan yhdistämällä kaksi tai useampia sarjassa; jolloin 3V, 4. 5, 6 V, ja niin edelleen. Nimellisjännite Litium-ioni-akkuja on paljon suurempi verrattuna alkaliparistomerkkeihin at 3. 6V solua kohti. Korkeampi jännite tarkoittaa sitä, että vähemmän soluja halutun jännite. Monet matkapuhelimet kuljettaa yhden solun litium-ioni-akku ja jos tarkastellaan puhelimesi 's akku, saatat huomata, että sillä on jännite 3. 6 tai 3. 7. volttia. Kannettavat tietokoneet, musiikkisoittimet, pelilaitteet, ja kaikki muita vempaimia, jotka vaativat paljon energiaa kaikilla on ladattavat akut, kuten litium-ioni. alkaliparistoja käytetään yleisesti soihtujen, kannettavat radiot, kellot, ja kaukosäätimet joissa kulutus ei ole liian suuri.

Ensisijainen etu alkaliparistomerkkeihin on, että ne tulevat vakiokokoisena, jotka on helppo tunnistaa. Voit helposti löytää korvaavaa paristoja tai swap akut kahden laitteen välillä, jotka käyttävät samaa kokoa. Lithium-ioni-akkuja, löytää korvaava akku voi olla melkoinen urakka. Se ei ole sidottu jopa todellinen kemia akku, mutta miten valmistajat käyttävät niitä. Kukin yhtiö rakentaa akun kotelo toisin, minimoimiseksi koon ja sen sopimaan laitteeseensa. Tämä tarkoittaa, että vaikka sekä oman laitteet käyttävät yhden solun litium-ioni-akku, mahdollisuudet ovat voit 't swap akkujaan koska se ei yksinkertaisesti sovi.

Yhteenveto:Useimmat alkaliparistoja on ei-ladattavia taas Litium-akut ovat

Alkaliparistot on pienempi solun jännite kuin litium-akut

Alkaliparistot ovat monikäyttöisiä, kun litium-ioni-akkuja käytetään yleisesti laitteita erittäin korkeat energiavaatimukset