Ero suurennus ja ResolutionSuurennus vs Resolution

Optiset instrumentit käytetään parantamaan kuvia, analysoida valonsäteet, ja määrittää ominaisuudet ja ominaisuuksia aihe. On olemassa useita optisia välineitä, jotka on luotu esimerkiksi; kamera, fotometri, Heijastusmittari, refraktometrillä, autokollimaattori ja spektrometri muutamia.

Vanhin ja yleisin optiset laitteet, vaikka ovat mikroskoopin ja kaukoputken. Mikroskooppi käytetään suurennus pieniä kuvia, ja teleskoopin käytetään suurentaa kaukaa.

Katselutilassa näitä kuvia on tärkeää, että heillä on hyvä resoluutio samoin. Tarkkuus on hienous, terävyys ja selkeys tuotetun kuvan läpi nähtynä optisen instrumentin. Se on kyky instrumentin tuottamaan yksityiskohtaista kuvaa kohteesta. Se tallentaa enemmän yksityiskohtia, jotka voimme nähdä vaikka kuva on suurennettu, ja se voi tuottaa kuvan, joka voidaan tarkastella lähemmin ja selkeästi. Tarkkuus voidaan ilmaista arcsec tai sekunnissa.
Suurennus, toisaalta, on aste joka esine on tehty isompi käyttäen optisia instrumentteja, kuten teleskoopin tai mikroskoopin. He taivuttaa valoa suurentaa kuvaa jopa siihen pisteeseen, kun suurennus erotu. Se voidaan ilmaista kokonaislukuna ja kirjeen 'X'

Suurennus ja resoluutio ovat toisistaan ​​riippuvaisia ​​toisistaan. Mutta kun korkea suurennos tavallisesti merkitsevät korkean resoluution, Usein suurempi kuva tulee, sitä vähemmän sen päätöslauselmaa, koska sillä kuva kaksinkertaiseksi, joten on sen alueella. Tämä johtuu väärinkäytöksen ja poikkeavuus suunnittelussa linssejä käytetään optisten instrumenttien. Kun kaksi objektia, jotka pidetään erillään ja etäisyydellä katsojasta suurennetaan monta kertaa, niillä on reunoja, jotka tulee epätarkka, ja on mahdotonta nähdä kaksi erillistä esineitä.Saavuttaa korkea suurennus ja resoluutio samalla, yhdistelmä silmän ja objektiivien kanssa käytetään numeerinen aukko tai kevytnostu kulmat, jotka ovat erilaisia. Aallonpituus, jolla valo osuu esine vaikuttaa myös päätöslauselmassaan; alempi se on, sitä suurempi on tarkkuus.

Yhteenveto:

1. Suurennus on kyky optisia instrumentteja, kuten teleskoopin tai mikroskoopin, jotta objektin isompi kun resoluutio on kyky optisten instrumenttien tuottaa kuvia, jotka ovat selkeämmät, hienompaa, ja terävämpi.
2. Tarkkuus on voima optisen instrumentin kaapata ja tuottaa enemmän yksityiskohtia kuvan, kun suurennos on voima väline luoda ja tuottaa paljon suuremman kuvan objektista.
3. Resoluutio voidaan ilmaista arcsec tai sekunnissa, kun suurennos voidaan ilmaista kokonaisluku ja kirjaimella 'X'
4. Vaikka molemmat ovat riippuvaisia ​​toisistaan, korkea suurennus ei aina takaa korkean resoluution.