Ero Märkä ja kuiva Signals tai ÄänetWet vs Dry Signals tai Äänet

Kuiva ja märkä ääniä tai signaaleja ovat tuttuja terminologiaa äänen tai äänen teollisuudelle. Molemmat ovat perustyyppiä ääniä ja signaaleja. Kuiva ääntä tai signaalia viittaa äänen tai signaalia, joka ei ole vaikutuksia tai minkäänlaisia ​​muutoksia. Sitä pidetään raaka, käsittelemättömiä, alkuperäisen äänen.

Esimerkkejä kuivaa äänet ovat raaka tai suoraan tallenteita mitään ääntä. Laatu silti lähettää hyvän rooli kuivassa ääntä. Tallenne tulee olla niin selkeä ja niin lähellä aitoa kuin mahdollista, jotta materiaalia voidaan käyttää mihin tahansa tarkoitukseen. Myös toinen tärkeä tekijä on tehdä äänen niin lähellä tallentimeen 's miellyttää tai parempana tulos. Tuotteet kuivaa äänet kuuluvat raaka äänitallennuksia kuin acapella tallenteet puheen, keskustelut, ja instrumentaalinen tallenteita.

Joka tallennus, eniten huomiota on kiinnitettävä mikrofoni, ääni, kun se on tuotettu. Tallennus- ympäristö on myös tärkeä tekijä, koska ääniä voidaan vähentää äänen 's laatu ja haluttuun lopputulokseen.

Kuiva äänet / signaaleja käytetään yleensä perustavaa ääniä märkä ääniä / signaaleja tai äänitehosteita. Monet äänet voivat olla peräisin yhdestä kuiva ääni / signaali. Ääni sanat ovat yleensä räätälöity riippuen tapahtumasta tai käyttöä. Kun kyseessä on puute tai ei sopivaa äänitehostetilan kuiva ääni / signaali voi toimia pohjana luoda uusia ääniä.

Märkä ääniä tai signaalit ovat vastakohta kuiva ääniä. Wet äänet / signaalit ovat tyyppiä ääniä, jotka käyvät läpi prosessin ja muutoksia. Wet äänet / signaalit luodaan käyttämällä erityistä äänilaitteen. Vaikutukset ovat yleensä lisätään tallennuksen tai kun ääni on 'sekoitettu'.On olemassa monenlaisia ​​vaikutuksia, mutta ne luokitellaan kolmeen alueeseen. Ensimmäinen luokka on dynaaminen perustuva vaikutuksia, jotka muuttavat äänen 's tason dynamiikkaa. Esimerkkejä ovat: rajoittimet, maximizers, ja lisääjiä. Toinen ryhmä on taajuus-pohjainen vaikutuksia, jotka manipuloida signaalin taajuus / ääni. Vääristymät, taajuuskorjaimia ja wah-wah ovat esimerkkejä tähän luokkaan.

Viimeinen luokka on aika-pohjainen vaikutuksia, jotka käsittävät viive (lisäksi esimerkkejä ovat kaiut, kaikuja, kuoroja, flangers, phasers) ja johdannaisia.

Wet ääniä / signaaleja, mukaan lukien äänitehosteet, ovat keinotekoisesti valmistettu ääniä tai signaaleja, joita käytetään teknisiin ja esteettisiin tarkoituksiin. Niitä sovelletaan usein media, kuten elokuvien, televisio- ja radio-ohjelmien, videopelit, live-esityksiä, animaatioita, ja monet muut.
Wet äänet / signaalit kuivista äänet / signaaleja.

Yhteenveto:

1. Sekä kuivalla ja märällä äänet / signaaleja käytetään yhdessä luoda erityinen ja ainutlaatuinen ääni.
2. Kuiva äänisignaalien viittaa raaka tai käsittelemättömiä ääniä, jotka yleensä tulevat suoraan tallennuksen. Toisaalta, märkä äänet viittaavat jalostettuja ääni / signaali. Käsitelty ääni tai signaali saadaan aikaan käyttämällä erityistä äänilaitteen.
3. Wet äänet / signaalit johdetaan kuiva äänet / signaaleja. Tällöin kuiva äänet / signaalit toimivat kuten pohjan tai lähde märän ääniä / signaaleja. Wet äänet / signaalit ovat täynnä monia tai erilaisia ​​vaikutuksia, jotka sopivat tarkoitetaan käyttäjän / tallennin.
4. Vaikutukset voidaan jakaa kolmeen ryhmään: dynamiikka-pohjainen, taajuus-pohjainen, ja aikaan perustuva. Ne ovat usein lisätään tallennuksen aikana tai myöhemmin.
5. Kuiva äänet / signaalit voidaan pitää 'luonnollinen' märkänä äänet / signaalit voidaan sanoa olevan 'keinotekoinen', koska jälkimmäinen liittyy käsitelty toimintaa.
6. Sekä kuivalla ja märällä äänet / signaaleja käytetään teknisiin ja esteettisiin tarkoituksiin. Niitä sovelletaan myös monissa medioissa kuten elokuvia, TV ja radio-ohjelmia, jne. Koska lisätty lisälaitteen tapahtumaan.