Ero AMOLED ja Retina DisplayAMOLED vs Retina-näyttö

Näytön tekniikka on yksi niistä alueista, joilla monet ihmiset painavat päättäessään saada seuraavaan laitteeseen; onko matkapuhelin, tabletti ja vastaavat. Tällä alueella on kaksi uutta puppusanojen, AMOLED ja verkkokalvo näyttö. Suurin ero AMOLED ja verkkokalvon näytöt on todellinen koostumus kunkin pikselin. Verkkokalvo näyttö käyttää LCD-tekniikka, samanlainen kuin mitä löytyy tänään 's laitteiden ja käyttää taustavaloa. AMOLED, joka on lyhenne sanoista Active Matrix Orgaaniset valoa emittoivat diodit muuten käyttää kolmen erillisen LEDit kunkin pikselin. Koko näytön vuoksi tuottaa itse valoa ja ei tarvitse taustavaloa.

Reuna verkkokalvon näytön kaikkien muiden näyttöjen sen huomattavasti korkeamman resoluution. Apple väittää, että erittäin korkean resoluution niiden näyttö on kuin mitä useimmat ihmiset 'silmä pystyy erottamaan. Tämä tekee kuvasta erittäin hieno. Useimmat AMOLED näytöt saatavilla tänään ei pysty kilpailemaan mitattuna pikseliä tuumalla, mutta uudet teknologiat voi sallia tätä uutta teknologiaa kilpailemaan melko pian.

Suurin etu AMOLED näytöt on sen lähellä ääretön kontrastia. Tämä johtuu siitä, jokainen pikseli tuottaa itse valoa ja voidaan kytkeä pois päältä, kun musta tarvetta näyttää. Tätä ei voida saavuttaa verkkokalvo näyttö, koska taustavalon takana. Vaikka LCD yrittää estää valoa, jonkin verran on vielä mahdollisuus saada läpi ja tuottaa harmahtava väri. Haittapuoli on näkyvyys käytettynä suorassa auringonvalossa. Koska näyttö tuottaa itse valoa, auringon valo saattaa overpower.Toinen AMOLED näyttö etu on se, että jokainen pikseli, joka näyttää musta kuluttaa käytännössä mitään valtaa, koska se ei tuota valoa. Tämä johtaa suuren virransäästön, jos käytössä on musta tausta valkoisen sijasta. Hyvä esimerkki tästä on lukiessaan e-kirjoja, koska useimmat e-lukijoita valojen värit voidaan kääntää; tuloksena on valkoista tekstiä mustalla pohjalla. Voit silti kääntää värit Retina-näyttö, mutta ei valtaa tallennetaan koska taustavalon takana näyttö on vielä päällä.

Yhteenveto:

Retina näytöt käyttävät LCD kun AMOLED näyttöjä käytetään LED

Retina näytöt ovat yleensä paljon suurempi resoluutio kuin AMOLED näytöt

AMOLED näytöt tarjoavat paremman kontrastin kuin verkkokalvon näyttö

AMOLED näytöt voi olla pienempi luettavuuden suorassa auringonvalossa kuin verkkokalvon näyttö