Ero HDMI ja DisplayPortHDMI vs DisplayPort

HDMI (High Definition Multimedia Interface) on yksi uusimpia rajapintoja, joiden tarkoituksena on tarjota yhtenäisen yhteys enemmistöllä, jos ei kaikki, tarvittavat kaapelointi audio- ja video-laitteita, kuten televisiot ja asettaa huippupelaajia. DisplayPort on toinen käyttöliittymä, joka näyttää palvelemaan lähes identtinen tarkoitukseen, mutta on suunnattu kohti tietokoneita korvikkeena DVI ja mahdollisesti jopa enemmän. Mikä erottaa DisplayPort lisäksi HDMI on se, että se on royalty free on yksi merkittävä syy, miksi se 's vahvasti päätään yli HDMI.

DisplayPort on paljon enemmän kaistanleveyttä kuin HDMI. Vaikka HDMI voi lähettää vain enintään 10.2Gbit / s, DisplayPort pystyy lähettämään jopa 17. 28Gbit / s tietoja, lisätä, että lisäksi 720Mbit / s osoitetaan lisäkanava. Toinen etu DisplayPort on muokattavuutta kaistanleveys. Toisin HDMI joka on kiinteä kanava video-, audio-, ja CEC, DisplayPort voidaan määrittää sen kaistaa useiden video / äänisignaalien jolloin suuremman vapauden.

DisplayPort on katsottava hyvä korvaaja LVDS jota käytetään pääasiallisesti liittämällä näyttö kannettavan sen emolevyn, mikä ei ole mahdollista HDMI. Vaikka DisplayPort oli aluksi ole yhteensopiva HDMI- tai DVI, Päivitetyt ohjeet annettiin DisplayPort yhteentoimivia DVI ja HDMI. Tämä tekee DisplayPort erittäin turvallinen valinta, koska se voi toimia lähes millä tahansa laitteella.

AUX kanava DisplayPort voi kuljettaa paljon erilaisia ​​signaaleja, kuten Ethernet- ja jopa USB 2. 0 tiedot. Tämä avaa mahdollisuuden sisällyttää satamien näytöt ja jopa integroituja laitteita. Havaittu etu HDMI on läsnä CEC-kanavan, jota käytetään välittämään kaukosäätimen signaaleja laitteesta toiseen. Vaikka DisplayPort ei natiivisti ole CEC kanava, se voidaan toteuttaa osana AUX-kanavan tarvittaessa.Huolimatta monista eduista DisplayPort, se ei vielä ole niin suosittu kuin HDMI, joka on jo tullut de facto standardi kaikille digitaalisia televisioita ja muita digitaalisia laitteita. Tämä todennäköisesti muuttuu enemmän teollisuuden jättiläisiä, jotka tukevat DisplayPort alkaa myydä laitteiston kanssa mainitun aukon vakiona.

Yhteenveto:

1. HDMI on suunnattu kohti A / V-laitteita, kun DisplayPort on suunnattu kohti tietokoneet
2. HDMI on oma kun DisplayPort on ilmainen
3. DisplayPort on paljon suurempaa kaistanleveyttä kapasiteettia verrattuna HDMI
4. DisplayPort on muokattavissa tietojen kaistaa vaikka HDMI ei
5. DisplayPort voi korvata LVDS vaikka HDMI voi
6. DisplayPort on AUX kanavalla samalla kun HDMI on CEC