Ero Jail ja GaolJail vs Gaol

Tähän päivään saakka, on ilmeistä, että on olemassa selvä päällekkäisyyden termejä, joihin liittyy vankilassa ja gaol. Mutta kuten itse asiassa, nämä kaksi termiä saattaa itse asiassa koskea yhden sama asia. Vai eikö?

Jail on kätevin ja yleisimmin käytetty termi, joka koskee paikkaa, jossa yksilöt eristetään ja, toisin kuin sairaalat, riistää tiettyjä henkilökohtaisia ​​mukavuuksia ja vapauksia. Yhdysvalloissa, vankiloissa ovat samat kuin vankiloissa. Kuitenkin luokittelujärjestelmän amerikkalaisen vankilat on sijoitettu termi vankilassa, samoin kuin vankila, kuin pieniä alatyyppejä on pakkolaitoksen. Vankilat ovat niitä, jotka talon rikollinen felons jotka ovat jo tuomittu heidän rikoksistaan ​​pitkän venytetty lauseita. Vankiloissa ovat samanlaisia ​​vankiloita, mutta voi myös talon niille, jotka odottavat oikeudenkäyntiä ja tuomittujen säädösten misdemeanor. Toisin kuin vankilat, vankiloissa ovat paikkoja, joissa mainitut yksilöt toimivat lyhyemmän aikaa, yleensä alle vuoden.

Gaolin on käytännössä sama kuin vankilaan. Se on vain termi, jota paljon tunnustettu tai käytetty Australiassa ja Isossa-Britanniassa

Jail tulee latinan sanasta gaviola tarkoittaa 'häkki'. Sekaannus ehdot vankilasta ja gaol ehkä juurtuneet niiden ääntämistä. Vasta asti 17th century, jossa termi gaol oli lausutaan käyttäen 'hard g-ääni', aivan erityisesti, että anglonormannilaisessa ranskalainen nimellisarvon. Myöhemmin termi vankilassa oli lausutaan, Vanhassa ranskalainen tyyli, samoin kuin miten yksi lausuu vankilaan. Seuraavaksi amerikkalaiset näytti yksinkertaistaneet oikeinkirjoitus osaksi 'vankilaan;' tehden näin enemmän yleisesti hyväksyttäviä termi vankilassa.Nykyään jail (gaol) ajetaan tarkkailemalla rikollisen järjestelmän yksittäisten kansakuntien. Tällaisissa järjestelmissä tietyt laitosten fyysinen confinements on nimetty omat tarkoitukseen ja luokittelu. Joilla kaikilla on omat joukko turvatasoa. Yhdysvalloissa, esimerkiksi, ne luokittelevat vankiloissa kuin korkea, matala, ja keskisuurten muiden joukossa. Vuonna U.K., he luokitella sen luokkaan A, B, C ja D.

Kaiken kaikkiaan kaksi termiä tarkoittavat samaa, mutta silti eroa toisistaan ​​seuraavien seikkojen osalta:

1. Jail on termi, jota käytetään viittaamaan vankiloissa Amerikan maaperällä ja monet muut lainkäyttöalueilla ympäri maailmaa, kun gaol on termi, jota käytetään enimmäkseen British ja Aussie (australialainen) lainkäyttöalueilla.