Ero Syyllisyys ja RemorseSyyllisyys vs Remorse

Syyllisyys, vaikka uskotaan olevan olennainen osa ihmisen käyttäytymiseen, on erittäin monimutkainen tunteita. Kuitenkin sana syyllisyys käytetään usein eri sävyjä aistien. Sitä käytetään yleisesti kuvaamaan tilaan omistaa jopa joihinkin toimiin, esimerkiksi rikoksen, ja tunnustaa, että sen vaikutukset olisi voinut vaikuttaa jotkut kielteisesti. Siinä kuvataan konfliktin emotionaalinen tunteita, että henkilö on havaittuaan väärä toiminta. Kuitenkin hyväksyminen syyllisyys doesnt 'T välttämättä tarkoita remorsefulness. On erittäin tärkeää erottaa katumusta syyllisyydestä kuin se' s täysin mahdollista, että henkilö syylliseksi näyttämättä mitään katumusta, ainakin oikeudellisesta näkökulmasta.

Katumus tulee todellinen tietoisuus ottaa täyden vastuun toimii haitallisella tavalla kohti jonkun henkilön tai ihmisiä. Se tekee olon että hänen eettisiä normeja on rikottu. Remorse ei tarkoita, että mitä teit todistaa oman luontainen pahan tapoja, tai että olet moraalittomia vaan suoria teitä toteuttamaan myönteisiä toimia päästä eroon toimista, jotka voivat aiheuttaa vahinkoa.

Yksi tärkeimmistä eroista syyllisyyden ja katumusta on, että vaikka syyllisyys johtaa helposti itsestään tuhoisaa taipumuksia, katumus johtaa rakentavan toiminnan.Oikeudellisesta näkökulmasta, ensimmäinen tunne syyllisyyttä merkitsee vastuuta rikoksesta. Se on perustettu kautta tutkimuksissa joka ottaa huomioon mahdollisen näytön käytettävissä onko rikos syyllistyivät syytetty vai ei. Muut toimet eivät välttämättä pidetä rikoksia, mutta se voi olla sosiaalisesti moraalitonta tai hyväksyttävää ja ihmiset voivat hyväksyä syyllisyyden tekee tällaisia ​​toimia, esimerkiksi WC: ja jättää se saastainen tilassa.

Psykologisesti, syyllisyys on erittäin vaikea tunteita pin alas ja usein, monet ihmiset psyykkisiä ongelmia vaikea kamppailla sitä osana yleistä kunnossa. Monet rikolliset tuntevat syyllisyyttä ja katumusta, mutta puuttuminen katumusta tapauksissa, jotka ovat täysin tuomittavia, kuten sarja- tapot, on psykologisesti katsotaan viittaavan persoonallisuus vaikuttaa psykopatiasta. Näin ollen on erittäin tärkeää tietää ero syyllisyyden ja katumusta. Psykopaattinen rikolliset eivät tunne mitään katumusta rikoksistaan, vaikka he myöntävät syyllisyytensä. Että 's tärkeä ero.

Yhteenveto
1. Syyllisyys on tunnustaa rikoksen tai haitallisen toiminnan kun katumusta on pahoittelee toimia ja ryhtyä toimiin kumota vaurioita.
2. Syyllisyys johtaa yleensä siihen tuhoisa taipumuksia kun katumus johtaa rakentavia toimia.