Ero Jig ja AsetelmanJig vs Asetelman

Ihmisen käsi on suunniteltu suorittamaan tehtäviä, jotka ovat välttämättömiä arkeen; se on samalla luotu tarkoituksena pitää kohteita tai työkaluja, jotka auttavat tekemään tehtäviä helpompaa ja nopeampaa tehdä. Kaksi yleisimmin käytetty työkaluja, jotka ihminen käyttötarkoitukset ovat jigi ja telineeseen.

Jigi on leikkurin työlaitteiden metallintyöstökoneiden ja puutöitä, joka on suunniteltu ohjaamaan ja hallitsemaan sijainti ja liike toisen työkalun. Sen käyttäminen on aikaa ja kustannustehokas, ja se on erittäin tarkka ja mukautettavissa kaikenlaisia ​​poraus paikoissa. Jigs syntyvät käsityöläiset ja käsityöläiset, jotta ne voivat tehdä toistuvia tehtäviä helpommin ja tarkasti samalla samalla lisäävät tuottavuutta. Niitä kutsutaan myös malleja tai oppaita ja ovat olleet käytössä jo ennen Industrial Age.

Sen sijaan käyttää neliön tilaajista, korkeus mittareita, keskus lyöntejä, ja muita työkaluja, jigejä hyödynnetään niiden avulla työntekijät voivat tehdä työnsä nopeammin mikä parantaa tuottavuutta. Esimerkki siitä, miten ohjain on käytetty on keskeinen päällekkäisyyksiä jossa alkuperäinen käytetään jigi kuvion muodostamiseksi tai muottina päällekkäisiä avain. On olemassa useita erilaisia ​​jigien joista jotkut ovat: PCB jigien koneistus jigien puunjalostus jigien hitsausjigit, kultaseppä jigien ja poraa jigien jotka ovat yleisimmin käytetty jigs. Esimerkkejä pora jigien ovat: laatikko jigi, sandwich jigi, kulma levy jigi, ja kanava jigi.

Jigs käytetään usein synonyyminä kalusteet, ja niitä kutsutaan yhdessä kuin jigi ja telineeseen. Valaisin on kuitenkin täysin erillinen työkalu. Se eroaa jigi, että se on suunniteltu vain pitämään työkappaleen ja koneen sängyn niiden sijainnit, kun jigi käytetään pitämään ja ohjata työkalun. Se tasaa ja laittaa työkappaleen tiukasti paikallaan jotta helpottaa ja nopeuttaa loppuun koneen käytön tai teollisessa prosessissa. Toisin jigi, telineeseen ei suoraan joudu kosketuksiin terää, ja se on yksilöllisesti suunniteltu sopimaan tiettyyn muotoon tai osittain.On olemassa kahdenlaisia ​​kalusteet: yleiskäyttöinen kalusteet, kuten kevätkertauslento ja istukat, jotka ovat kalliimpia, mutta voidaan käyttää erilaisia ​​työkappaleita; ja erityistä tarkoitusta varten rakenteet, jotka on erityisesti suunniteltu tietyn kappaleen.

Yhdessä jigs ja kalusteet suuresti lisätä tuottavuutta samalla kustannusten aleneminen mahdollistaa tuotannon korkealaatuisia tuotteita, jotka on valmistettu käsittelyssä. Maksimoidaan, kun virheet vähenevät.

Yhteenveto:

1. jigi on työstö väline, jota käytetään ohjaamaan ja valvomaan sijainti ja liike toisen työkalun, kun telineeseen on koneistus työkalu, jota käytetään pitämään työkappaleen tiukasti paikallaan.
2. Sekä jigs ja kalusteet käytetään vähentämään työaikaa ja lisätä tuottavuutta; kun taas telineeseen tasaa työkappaleen, jigi toimii kuvio tai oppaan.