Ero Odds Ratio ja Suhteellinen riskiOdds Ratio Vs Suhteellinen riski

Kun kaksi ryhmää tutkitaan parhaillaan tai havainto, voit käyttää kahta toimenpidettä kuvaamaan vertaileva todennäköisyyttä tapahtuman tapahtuu. Nämä kaksi toimenpidettä ovat kertoimet suhde ja suhteellinen riski. Molemmat ovat kaksi eri tilastollisia käsitteitä, vaikka niin paljon toisiinsa.

Suhteellinen riski (RR) on yksinkertaisesti todennäköisyys tai suhdetta kaksi tapahtumaa. Let 's sanoa A on tapahtuma 1 ja B on tapahtuma 2. Yksi voi saada RR jakamalla B A tai A / B. Tämä on täsmälleen, miten asiantuntijat keksiä suosittuja linjat kuten' Tavanomainen alkoholijuoma juovat ovat 2-4 kertaa suuremmassa vaarassa sairastua maksaongelmia kuin alkoholittomien juomien juovat! 'Tämä tarkoittaa, että todennäköisyys muuttujan A, joka on riski sairastua maksasairauden sellaisten vakituisten alkoholijuoma juovat on suhteessa sama tarkka riski puhutaan muuttujan B, joka sisältää alkoholiton juoma juovat. tässä suhteessa jos kuulut B-ryhmän ja että olet vain 10% riski kuolla niin se on totta, että nämä ryhmästä A ovat 20-40% enemmän vaarassa kuolla.

Toinen toimenpide '' kerroinsuhde (OR) on termi, joka jo puhuu mitä se kuvaa. Sen sijaan käyttää puhdasta prosenttiosuudet (kuten RR), OR käyttää suhde kertoimet. Huomioi, OR selittää 'kertoimet' ei sen puhekielen määritelmä (eli mahdollisuus) vaan sen tilastollista määritelmää, joka on todennäköisyys tapahtuman yli (jaettuna) todennäköisyys tietyn tapahtuman ei tapahdu.

Hyvä esimerkki on tossing kolikon. Kun satut maa kolikon sen hännät jopa 60% ajasta (ilmeisesti se laskeutuu päät 40% ajasta), kertoimella hännät teidän tapauksessa on 60/40 = 1. 5 (1. 5 kertaa suurempi todennäköisyys saada klaava kuin päätä). Mutta yleensä, siellä 'on todella 50 prosentin mahdollisuus laskeutua joko Kruuna vai klaava. Joten kertoimet ovat 50/50 = 1. Joten kysymys on, kuinka todennäköisesti tämä tapahtuma ei tapahdu verrattuna se tapahtuu. Selkeä vastaus on että olet vain yhtä todennäköisesti saada joko tavalla. kirjallisessa kaavassa, jossa A todennäköisyys ryhmän 1 samalla B ovat todennäköisyys ryhmän 2, kaava saada OR on [A / (1-A)] / [ B / (1-B)].Joten jos todennäköisyys maksasairautta joukossa vakinainen alkoholijuoma juovat on 20% ja joukossa alkoholitonta juomaa juovat on 2% OR on = [20% / (1-20%)] / [2% / (2- 1% /)] = 12. 25 ja RR maksasairautta juodessa alkoholijuomia on = 20% / 2% = 10.

RR- ja OR usein lähellä tuloksia, mutta joissakin muissa tilanteissa ne ovat hyvin pitkälle numeeriset arvot aivan erityisesti jos riski esiintyminen on todella korkea aluksi. Tämä skenaario antaa korkean TAI kun RR pidetään minimissä.

1. RR on paljon helpompi tulkita ja on todennäköisesti yhdenmukainen kaikille 'intuition. On vaara tilanteessa suhteellisen (suhteessa) altistumiseen. Kaava on A / B.