Ero Flash ja AJAXFlash vs AJAX

Tärkeimmät yhteistä keskenään Adobe Flash ja AJAX (Asynchronous JavaScript ja XML) on niiden kyky lisätä interaktiivisuutta web-sivuja, mikä parantaa yleistä verkkosivuilla kokemus vierailija sivustoon. Tärkein ero näiden kahden välillä on, miten ne saavuttaa tavoitteensa. Flash on täydellinen alusta, joka tarjoaa kaikki sinun olisi siisti paketti. Toisaalta, AJAX on vain kokoelma ennestään olemassa web-teknologioiden, jotka sisältävät XML, HTML, DOM, CSS, ja JavaScript. Javascript on liima, joka pitää ne kaikki yhdessä. Jotta hyödyntää AJAX, sinun täytyy tietää XML ja JavaScript ainakin.

Vertailevissa on kaukaa, kun se tulee niiden ominaisuuksia. Flash on voitava hyödyntää näytön ja luoda monimutkaista grafiikkaa, mikä on enemmän kuin ominaisuuksia AJAX. Tämän vuoksi Flash on alustan valinta luotaessa pelejä tai muihin web-ohjelmia, jotka ovat erittäin monimutkaisia. Video on myös toinen forte Flash YouTube on suurin sivusto, joka käyttää Flash antamatta videoita loppukäyttäjille. AJAX ei voi tehdä kaiken tämän, koska sen ominaisuudet voi ainoastaan ​​ulottua rajojen yksittäisten komponenttien. Periaatteessa kannalta ruudulla mallinnus, AJAX rajoittuu siihen, mikä XML voi tehdä.

Kun Flashin, voit aina kertoa, koska se miehittää tietyn tilan näytöllä, että mikään muu tekijä sivulla voi ottaa. AJAX periaatteessa toimii taustalla ja on melko näkymätön. Ainoa vihje siitä, että AJAX on käytössä on kun osia sivun muutoksesta ilman uudelleenlastauksen koko sivun. Se on pohjimmiltaan tärkein tavoite ja tarkoitus AJAX.

Esimerkki sivuston, joka käyttää sekä Flash ja AJAX on erittäin suosittu sivusto Facebook. Se käyttää AJAX, jotta muuttaa sivun sisältöä; kuten kun menet vaihtaa kodin ja profiilisivulla. AJAX käytetään myös ilmoitukset jossa voit saada viestisi tai hyväksy poistumatta sivulta olet. Sovellukset, erityisesti pelit, ovat hieman monimutkaisempi, joten Flash käytetään niitä.Yhteenveto:

Flash on täydellinen interaktiivinen laiturille AJAX on kokoelma web-kehitys teknologioita lisätä vuorovaikutteisuutta

Salama pystyy toistaa videoita ja piirtää kuvia, kun AJAX ei ole