Ero GDDR3 ja GDDR2GDDR3 vs GDDR2

GDDR muisti on aivan kuten DDR muistia, että me käytämme tietokonetta, paitsi että nämä ovat erikoistuneet käytettäväksi näytönohjainta kuten ne tuotetaan ATI ja Nvidia. Näytönohjaimet on varustettu omalla muistimoduulit, jotta se ei tarvitse käyttää muistia, joka on sähköisesti edelleen ja siksi hitaampaa. Koska parannettu versio GDDR2, GDDR3 pystyy mukautumaan suurempaa kaistanleveyttä lähettämällä lisätietoja jokaisen kellojaksossa.

GDDR3 pystyy käsittelemään saman määrän dataa kuin GDDR2 voi samalla vähentää voimaa, joka kulutetaan. Tämä auttaa näytönohjain täyttää standardin virrankulutuksen vaatimukset ja parantaa yleistä suorituskykyä GPU. Sivuvaikutus alemman virrankulutuksen on alhaisempi määrä lämpöä, että muistimoduulit tuottaa. Kuluttamaa tehoa laite hajoaa muodossa tai toisessa, usein lämpönä. Liiallinen kuumuus voi heikentää suorituskykyä ja jopa vahinkoa osia. Valmistajat yrittävät estää tämän käyttämällä fanit ja jäähdytyslevyt, jotka lisäävät irtotavarana ja paino näytönohjaimeen. Käyttämällä GDDR3 lieventää tätä ongelmaa hieman.

Toinen jäähtyä lisätty ominaisuus osaksi GDDR3 erittely on kyky palauttaa tai huuhdella koko sisältö muistimoduulin. Tämä mahdollistaa näytönohjaimen aloittaa alusta, ja se voisi olla varsin hyödylliseksi tietyissä tilanteissa. Mahdollinen skenaario on, kun näytönohjain tapahtuu virhe, joka tarvitsee näytönohjaimen aloittaa tyhjästä. GDDR2 puuttuu tämä kyky ja ainoa tapa huuhdella muistin sisällön olisi käynnistä tietokone.

Vaikka GDDR3 on merkittävä parannus GDDR2, se ei ole ainoa perusta, kun valitaan oikea näytönohjain tietokoneellesi. On muitakin tärkeitä näkökohtia harkitsemaan, mukaan lukien piirisarja ja näytönohjaimen, ohjelmisto se tukee, ja muistin määrä on. Muistin määrä on erittäin tärkeä, sillä liian vähän tarkoittaa, että osa tiedoista on välimuistissa paljon hitaampaa muistia / Tietenkin kaikki asiat pidetään ennallaan, valitsemalla kortti GDDR3-muistia yli yksi GDDR2 on aina looginen valinta, koska hintaero on hyväksyttävä.

Yhteenveto:1. GDDR3 pystyy käsittelemään enemmän kaistanleveyttä kuin GDDR2

2. GDDR3 kuluttaa vähemmän virtaa kuin GDDR2

3. GDDR3 tuottaa vähemmän lämpöä kuin GDDR2