Ero JDBC ja Lepotila



JDBC vs. Lepotila

Java Database Connectivity (tunnetaan myös JDBC) on API nimenomaan rakennettu Java-ohjelmointikielellä. Siinä määritellään, miten asiakas voi käyttää tietokantaa kehittämällä menetelmiä istä ja päivittää tiedot tietokantaan. Se on suunnattu erityisesti kohti relaatiotietokantojen. Se esiteltiin ensimmäisen kerran markkinoille osana Java 2 Platform, Standard Edition, version 1. 1 (tai J2SE). Se oli mukana yhdessä viitetoteutus JDBC ODBC sillan, joka mahdollistaa yhteydet API tahansa ODBC saatavilla tietolähde JVM isäntäympäristössä.

Lepotila on olio kartoitus kirjasto (tai ORM kirjasto) nimenomaan rakennettu Java-kielellä. Se tarjoaa puitteet kartoittamiseksi olio domain malli perinteiseen relaatiotietokantaan. Se ratkaisee myös vastustaa relaatio impedanssin yhteensopimattomuus ongelmia Cthat on, ongelmat jossa relaatiotietokannan hallintajärjestelmä (tai RDBMS) on käytössä kirjoitetun ohjelman olio-ohjelmointikielellä tai tyyliä. Se tekee tämän korvaamalla suoran pysyvyys tietokannaksi sisäänkäyntien korkean tason käsittely toimii. Se on ilmainen, avoimen lähdekoodin ohjelmistoja ja jaetaan GNU Lesser General Public License.

JDBC toimii sallimalla erilaisia ​​toteutuksia olemassa ja käytössä saman sovelluksen. Se tarjoaa mekanismin, jonka avulla oikea Java paketit ladataan dynaamisesti ja rekisteröity JDBC ajuri Manager Cwhich käytetään yhteyden tehdas, lajittelee, joka luo JDBC yhteyksiä. Nämä yhteydet tuetaan ja toteuttamista lausuntoja. Ne voivat olla päivitys laskelmana (SQLs LUO, INSERT, päivittää ja poistaa, esimerkiksi). Ne voivat myös olla kyselyn lausuntoja kuten SELECT. JDBC yhteys voi myös vedota tallennetut Cthat on näiden menettelyjen, jotka on tallennettu tietokantaan datasta.

Lepotila ensisijaisesti toiminnot kartoittaa Java luokkien taulujen, sekä Java tietotyyppejä SQL tietotyypit. Se tarjoaa myös tietojen kysely ja haku tilat. Se pystyy tuottamaan SQL puhelut, mikä lievittää kehittäjän käsikirja tulosjoukon käsittelyyn ja objektin muuntaminen. Tämä pitää sovelluksen kannettava kaikille SQL tietokantoja, joita tuetaan kirjaston. Siinä kartoitetaan Java-luokkia tietokantaan taulukot määrittämällä XML-tiedoston (jossa Hibernate pystyy tuottamaan luustoon lähdekoodia pysyvyydestä luokat) tai Java Annotation (joka tekee entinen toiminta kiistanalainen). Lepotila tukee myös kartoitus mukautettuja arvotyypeillä, mikä tekee kolme erityistä skenaariota mahdollista: ohittaen oletuksena SQL tyyppi valitseman Hibernate kartoitettaessa sarake ominaisuus; kartoitus Java Enum sarakkeisiin ikään kuin ne olisivat säännöllisiä ominaisuuksia; ja kartoitus yksi kohde useita sarakkeita.



Yhteenveto:

1. JDBC on API, joka määritellään, miten asiakas voi käyttää tietokantaa; Lepotila on ORM kirjasto, joka tarjoaa puitteet kartoitus olio domain malli perinteiseen relaatiotietokantaan.