Ero GPLv2 ja GPLv3



GPLv2 vs GPLv3

GPLv2 ja GPLv3 ovat versioita GNU GPL lisenssi (GPL), tunnettu lisenssin vapaita ohjelmistoja. GPL on myös halunneet kanssa Free Software Foundation (FSF). Tärkein tekijä sekä lisenssien on Richard Stallman.

GPL 'tärkein tehtävä on edistää vapaata saatavuutta ja käyttöä ohjelmistoa mihinkään tarkoitukseen ja käyttäjän' tarpeisiin. Jokainen käyttäjä vapaa ohjelmisto voi myös muuttaa ohjelmaa ja jakaa sen ystävien ja kollegoiden kanssa.

Se on tärkein ja laaja avoimen lähdekoodin lisenssillä, jossa noin 60 prosenttia avoimen lähdekoodin ohjelmistojen käyttöä tämä lisenssi, kuten Linux ja busybox. Se on lauseke nimeltä 'copyleft', joka pakottaa tahansa käyttäjä, joka luo ja jakelee muokattuja versioita on tarkistusten kohteena GPL ja paljastaa lähde muokattu versio. Copyleft varmistaa, että muokatut versiot ovat GPL ja sen lähdekoodi on julkistettu.

GPL on mallin kaikkien menestyminen GPL versiot (GPLv2 ja GPLv3).

GPLv2 on edeltäjä GPLv3 joka tekee GPLv3 uusimman version. GPLv2 otettiin käyttöön vuonna 1991, kun taas GPLv3 otettiin käyttöön vuonna 2007.

Koska GPLv2 on vanhempi versio GPLv3, välillä on eroja lisenssien. GPLv2 on kirjasto syrjäytymistä että GPLv3 doesnt 't ovat.

Myös merkittävä eroja kaksi versiota: Uusi GPLv3 on kaksinkertainen pituus verrattuna GPLv2 ja koskettaa aiheita parantavat ja selventävät entisessä versiossa. Näitä ovat patentti korvauksen, sisäistämistä, ja korjaustoimenpiteitä lisenssin rikkomisesta.



Toinen piirre GPLv3 koodi on sen pyrkimys tarjota enemmän selkeyttä patenttilisenssejä. Se yrittää selventää, mitä tarkoitetaan jakelun ja johdannaisteosta kumoten katkaisemaan välittömästi lisenssin lausekkeen hyväksi lisenssin mahdollisuuksia, ja lisäehtoja, jotka sallivat käyttäjien valita kiinteä joukko vaihtoehtoisia termejä muuttaa standardin GPLv3.

GPLv3 on enemmän yhteensopiva enemmän lisenssejä verrattuna GPLv2. Uusi lisenssi avulla käyttäjät voivat tehdä yhdistelmiä koodilla, joka on lisävaatimuksia, jotka eivät ole itse lisenssi.

Mitä lisenssin rikkojia, GPLv3 antaa ylimääräistä paranna aikoja ensiasunnon lisenssin rikkojia.

Lopuksi GPLv2 ja GPLv3 eivät ole yhteensopivia käyttää keskenään. Uusin lisenssi on joitakin vaatimuksia, kuten asennuksen tietoja, joita ei ole olemassa entisessä. Yhdistäminen koodit sekä lisenssien rikkovan 6 § GPLv2.

Yhteenveto:

1. GPLv2 ja GPLv3 ovat sekä lisenssien julkaistu GPL. GPLv2 oli entinen lisenssien julkaistiin vuonna 1991, kun taas viimeisimmän, GPLv3, julkaistiin vuonna 2007.
2. GPLv3 on pidempi verrattuna GPLv2 koska se melkein yritti kattavat samoja asioita entisen lisenssin.
3. GPLv3 on selkeyttää patenttilisenssejä lähinnä sanamuodosta lisenssin koska sitä ei voida tulkita 'liian laaja.' Se koskee myös suojelemiseksi patenttien toisin kuin GPLv2.
4. GPLv2 on porsaanreikiä, että GPLv3 yrittää korjata. Porsaanreikä on hankkinut termiä Tivoization joka on johdettu digitaalinen videonauhuri joka kaappaa televisio-ohjelmia ja tallentaa tiedot sisäiseen kiintolevytallennukseen tulevaa katselua.
5. GPLv2 on uusi jakso, joka on lisätty lisenssin nimeltään suojaaminen Käyttäjät 'Legal Rights Anti-kiertäminen laki. Kappale' aikomus on estää GPVL3 voitu sisällyttää teknologian tai tuotteita, jotka voidaan panna Digital Millennium Copyright Act (DCMA).