Ero MySQL ja mysqli



MySQL vs. mysqli

MySQL on relaatiotietokannan hallintajärjestelmä (tai RDBMS) Cmeaning että se on tietokannan hallintajärjestelmä perustuu relaatiomalliksi. Tämä RDMS toimii omana palvelin ja tarjoaa monen käyttäjän pääsy useisiin tietokantoihin kerralla. Lähdekoodin MySQL on käytettävissä lisenssillä esitetty GNU General Public License sekä lukuisia patentoituja sopimuksia. Jäsenet MySQL yhteisö ovat luoneet monia erilaisia ​​haarojen RDMS Cthe joista suosituin on Pirskota ja MariaDB. Samoin kuin on prototyyppi useita haaroja, suurin osa vapaa ohjelmisto projekteja, on oltava täysin varustellun tietokannan hallintajärjestelmän (tai DMS) käyttää MySQL.

Mysqli Extension (tai yksinkertaisesti kutsutaan MySQL Parempi tai mysqli) on relaatiotietokanta ohjain, jota käytetään pääasiassa PHP-ohjelmointikielellä. Se tarjoaa rajapinnan jo perustettu MySQL-tietokantoja. Se on aivan kirjaimellisesti parannettu versio edeltäjänsä, MySQL, joka oli yksinkertaisesti keino hallita tietokantoja yli palvelimia.

MySQL löytyy monissa web-sovelluksia kuten tietokanta komponentin liuoksen nipun (tai LAMP) ohjelmiston pino. Sen käyttö voidaan nähdä laajasti esimerkiksi suosittuja sivustojen Flickr, Facebook, Wikipedia, Google, Nokia ja YouTube. Jokainen näistä sivustot käyttävät MySQL varastointiin ja hakkuista käyttäjätiedot. Koodi koostuu C ja C ++ kielellä ja käyttää monia eri alustoilla Cincluding Linux, Mac OS X, ja Microsoft Windows.

Mysqli laajennus on varustettu monia etuja, jotka täydentävät sekä parantaa niitä, jotka toimittivat sen edeltäjän, MySQL. On olemassa muutamia, jotka ovat näkyvämpiä kuin toiset. Nämä ominaisuudet, joita on tarkoitus parantaa toiminnallisuutta MySQL (sekä tarjota päivitys tietokannan hallintaohjelman kokonaisuudessaan) on olio rajapinta, tukee lausuntoja, jotka on aiemmin valmistettu, tukea erilaisia ​​lausuntoja, tuki mitä tahansa kauppa, joka tapahtuu, parempaan virheenkorjaus tukea, ja parempaan palvelimen tuki, joka on jo upotettu infrastruktuurin tietokantaan.



Koska RDBMS, sitä ei vaadita, että MySQL toimiteta GUI työkaluja, jotta hallinnoida tietokantoja tai hallita tietoja siinä. On mahdollista, että käyttäjät voivat käyttää komentorivityökalu tai ladata MySQL käyttöliittymät useista osapuolten, jotka ovat tarvittavat ohjelmistot ja web-sovellusten hallintaan tietokantoja, rakentaa tietokantoja, ja työskennellä tietueita.

Yhteenveto:

1. MySQL on RDBMS, joka toimii palvelimena ja tarjoaa monen käyttäjän pääsy useisiin tietokantoihin; Mysqli on jatkoa MySQL.