Ero PPTP ja L2TPPPTP vs. L2TP

Tunneloinnin protokollaa käytetään kuljettamaan hyötykuorman yhteensopimaton jakeluverkoston. Sitä voidaan myös käyttää toimittamaan suojatun polun verkon kautta. Sen yksinkertainen kuvaus, se on kommunikaatioprotokolla kapseloida klo peer tasolla tai alempana.

Tunnelointiprotokollia ovat myös kuljettajat useita protokollia. Ne ovat ajoneuvoja salattujen VPN: ien.

PPTP

PPTP tai Point-to-Point Tunneling Protocol on menetelmä luoda Virtual Private Networks internetissä. Se on Microsoftin kehittämä. Sen käyttö, käyttäjät voivat etäkäyttää yritysverkkoja mistä tahansa Internet Service Provider (ISP), joka tukee protokollaa. PPTP työskentelee Siirtoyhteyskerros OSI-mallin.

On olemassa erilaisia ​​verkon protokolla ja PPTP kapseloi ja kuljettaa ne IP. Jos alkuperäinen protokolla on IP, pakettinsa seuraa mukana salattuna muuta tietoa PPTP paketteja. Kuten odotettua, PPTP on johdettu Generic Routing Encapsulation Protocol (GRE) ja Point-to-Point Protocol (PPP). Koska se on Microsoft, salaus on tehty kautta RC4-pohjainen Microsoft Point-to-Point Encryption.

PPTP on usein suositaan, koska se on helppokäyttöinen ja perustamiseen. Se voi kuitenkin olla raakaöljyn ja kannalta toiminnallisuus ja tehokkuuden, se voidaan outdone sen jälkeläiset kuten L2TP. PPTP on melko vanha, mutta silti pidetään suosittu asti.

PPTP, ohjaus ja datavirrat erotetaan. Ohjaus purot ovat TCP kun datavirrat ajaa yli GRE. Tämä tekee PPTP vähemmän palomuuri sopiva koska GRE usein ei tueta.L2TP

L2tp tai L2TP on tunnelointi protokolla, joka mahdollistaa laitteiden käyttäjät voivat käyttää yhteistä verkkoa. L2TP lets Point-to-Point Protocol (PPP) istunto matkustaa useiden verkkojen ja yhteyksiä. L2TP todella otettu PPTP Microsoftin ja Ciscon 's L2F tai Layer 2 Forwarding tekniikkaa. Siten LT2P on piirteitä PPTP koska se yhdistää PPTP' s ohjaus- ja datakanavien ja on yliajettavaksi johtaa nopeamman protokollaa, UDP.

Koska UDP on nopea ja sopii reaaliajassa lämmönvaihtimet, lisäksi yhdistettyjen kuljetusten ohjaus- ja datavirtojen, L2TP on havaittu olevan palomuurin sopiva.

Kun turvallisuus on etusijalla, L2TP on parempi vaihtoehto, koska se vaatii sertifikaatteja toisin PPTP. Tämän vuoksi vastaavien elinten standardoinnista ovat taipuvaisia ​​kohti L2TP. Kuitenkin L2TP yleensä monimutkaisempi kuin sen edeltäjä, PPTP.

Toistaiseksi, jossa Microsoft enimmäkseen sanelee salaus ja salauksen, PPTP edelleen todettu olevan käytännöllisempi ja suosittu valinta.

Yhteenveto:

1. PPTP on Microsoftin kehittämä samalla L2TP- lisäsi PPTP 's ominaisuuksia omalla lisäksi L2F.
2. L2TP on turvallisempi kuin PPTP.
3. PPTP on helpompi käyttää ja setup.