Ero MBR ja GPT PartitionMBR vs GPT Partition

Kun luot uuden osion, sinulla on mahdollisuus valita välillä GPT ja MBR. Niitä käytetään periaatteessa sama asia, lukuun ottamatta joitakin eroja. 'MBR' tarkoittaa 'Master Boot Record' ja kehitti Intel heidän henkilökohtaisten tietokoneiden keinona ladata käyttöjärjestelmän. 'GPT' tarkoittaa 'GPT' myös kehittänyt Intel nähdessään luontaiset rajoitukset GPT. Tämä rajoitus, joka on pääasiallinen ero MBR ja GPT, on kyky. MBR mahtuu vain osioiden koolle enintään kahden teratavua. GPT, Intel on nostanut tämän katon noin yhdeksän zettabytes. Esittää, että oikeisiin mittasuhteisiin, raja GPT on noin neljä miljardia kertaa enemmän kuin raja MBR.

Koska suosio Intelin ja leviämisen tietokoneen kloonien, MBR oli nopeasti hyväksyi eri valmistajien ja on edelleen käytössä tänään. Koska GPT on paljon uudempi kuin MBR, etteivät kaikki tietokoneet pystyvät tukemaan sitä. Joten sinun ei pitäisi harkita GPT jotain, sinun olisi siirtymässä tietokoneesta toiseen jatkuvasti perusteella. On turvallisempaa käyttää MBR asioita, kuten kannettavien kiintolevyt tai peukalo ajaa.

Vaikka tietokone pystyy tunnistamaan GPT osio, ei ole vielä varmuutta siitä, että voit käynnistää sen. Vain uusimmat versiot useimpien käyttöjärjestelmien pystyvät sekä lukemaan ja käynnistä GPT osioita. MBR ei ole tätä ongelmaa, ja MBR osio voidaan käynnistää lähes missä tahansa PC, joten se sopii laitoksiin, jotka on tarkoitettu hyödynnettäväksi tiedostoja tai kiinnittämiseen tietokoneita.Nykyään MBR on edelleen laajalti käytössä pöytätietokoneissa kuin me luultavasti voittanut 't olla mikä osiot yli 2TB lähiaikoina. Useimmat kiintolevyt eivät edes pääse että kapasiteettia vielä. GPT käytetään yleisesti Huger palvelimilla, missä se on tarkoituksenmukaista. Mutta GPT on alkanut esiintyä pöytätietokoneiden samoin. Silti ei ole mitään kiireellistä syytä siirtyä GPT. MBR on täysin riittävä henkilökohtaisia ​​tietokoneita.

Yhteenveto:

1. GPT on suurempi osion yläraja kuin MBR.
2. MBR on luettavissa lähes kaikissa tietokoneissa, mutta ei GPT.
3. Kaikki käyttöjärjestelmät voivat käynnistää MBR muttei GPT.