Ero XML ja XHTMLXML vs. XHTML

Extensible Markup Language (tunnetaan myös nimellä XML) on joukko sääntöjä. Nämä säännöt ovat spesifisiä asiakirjoja koodaavat sähköisesti. Päätavoitteena XML on korostaa yksinkertaisuutta, yleisyyttä ja käytettävyys internetissä. XML on huomattava, koska sanallisesti tietomuoto, joka tukee Unicode on helppo lukea kaikissa kieliä. Vaikka päätavoitteena XML suunnittelu on keskittyä asiakirjoihin sanottuna se on usein käytetään myös edustamaan mielivaltaista tietorakenteiden (verkkopalvelut, esimerkiksi). Koska se on, on olemassa lukuisia ohjelmoinnin rajapintoja, kehittäjät voivat käyttää varten päästä XML. On myös erilaisia ​​skeema järjestelmiä, jotka on suunniteltu erityisesti auttaa määrittelemään XML-pohjainen kielellä.

Extensible Hypertext Markup Language (tunnetaan myös nimellä XHTML) on osa XML kuvauskielen perhe. Se itse asiassa simuloi, tai yksinkertaisesti toimii jatkeena Hypertext Markup Language (tai HTML). XHTML toimii sovellus XML perhe, ja on tiukemmin osajoukko SGML. Seurauksena hyvin muodostunut luonnetta XHTML asiakirjoja, on mahdollista, että niitä voidaan jäsentää käyttämällä XML C, joka edelleen erottaa XHTML HTML.

XML-dokumentti koostuu kokonaan merkkejä löytyy Unicode. On olemassa muutamia ohjaus merkkejä, jotka eivät sisälly Unicode; kuitenkin ne, jotka löytyvät Unicode voivat tulla sisällön XML-dokumentin. On lukuisia palveluita, jotka tunnistaa koodauksen Unicode merkeiksi XML-dokumentti. On myös tilat, jotka ilmaisevat ne merkit, jotka eivät kykene käytössä. Unicode koodataan tavua, jotta ne voidaan varastoida tai välitetään C nämä käännetty Unicode ilmaisuja kutsutaan koodauksia. XML käyttää mitään, jos ei kaikki, Unicode määritelty koodaukset, sekä useita eri koodauksia joiden merkit näkyvät Unicode. Se tarjoaa mekanismin, joka mahdollistaa XML-prosessori määrittää, mikä koodaus on käytössä.

On kolme erityistä versiota XHTML: XHTML 1. 0 Tiukka, joka sisältää osia ja ominaisuuksia, joita ei ole merkitty vanhentunut HTML 4. 01; XHTML 1. 0 Transitional, johon kuuluu osat saavat esitykset ( 'fontin' ja 'lakko', esimerkiksi); ja XHTML 1. 0 Frameset, jonka avulla frameset asiakirjat määriteltävä. XHTML voidaan modularisoitu, joka tarjoaa abstraktin kokoelma ominaisuuksia, jotka XHTML on voitava subsetted ja pidentää kautta. Tämä on yksinkertaisesti keino tukea XHTML laajentamalla sen soveltamisalaa muihin arvostettuja alustoilla (mobiililaitteisiin ja web käytössä televisio, esimerkiksi).Yhteenveto:

1. XML on joukko sääntöjä, jotka on asetettu koodaavat asiakirjoja; XHTML on XML vastaa HTML joka on tiukempaa osajoukko SGML.