Ero ZFS ja UFSZFS vs. UFS

ZFS on yhdistetty tiedostojärjestelmä ja loogisen aseman johtaja. Se sisältää tuen suuren tallennuskapasiteetin, integrointi käsitteet tiedostojärjestelmien ja tilavuuden hallinta, tilannekuvia ja kopioi kirjoitustoiminnoissa klooneja (eli optimointi strategia, jonka avulla soittajat, jotka pyytävät resursseja, jotka ovat erotettavissa annetaan viitteitä saman resurssin) , jatkuva virheentarkastus- ja automaattinen korjaus, RAID-Z, ja natiivi NFSv4 ACL. Se on avoimen lähdekoodin ohjelmisto, joka on lisensoitu yhteisen Development and Distribution License (tai CDDL).

Unix File System (tunnetaan myös nimellä UFS) on tiedostojärjestelmä käytetään yksinomaan Unix, ja kaikki Unix-käyttöjärjestelmiä. On tunnettu Berkeley Fast File System, ja on poistetut jälkeläinen alkuperäisen tiedostojärjestelmän käytetään Version 7 Unix.

ZFS koostuu lukuisia ominaisuuksia ja komponentteja. Varastointi allas ZFS tunnetaan zpool. Se on rakennettu virtuaalinen laitteiden (tai vdevs), jotka on valmistettu lohkolaitteet C tiedostoja, kiintolevyn osiot tai koko asemia (suositus). Sinänsä vdevs ovat usein kertaa katsotaan ryhmä kiintolevyt. ZFS kapasiteetti on melko suuri verrattuna standardin tiedostojärjestelmää. Se on 128-bittinen tiedostojärjestelmä, jonka avulla se voi käsitellä 18 quintillion kertaa enemmän tietoa kuin 64 bittisissä järjestelmissä. Rajoitukset löytyy ZFS on suunniteltu nimenomaan olla riittävän suuri koskaan kohdannut (puitteissa todetut rajat fysiikan, ja atomien lukumäärä maan päällä 's kuori rakentaa tallennuslaite tämän suuruusluokan). Muita ominaisuuksia ovat muun muassa kopio kirjoitustoiminnoissa kaupallisen mallin, tilannekuvia ja kloonit, dynaaminen raidoitus, muuttuvalohkoisen koot, kevyt tiedostojärjestelmän luomisen, välimuistin hallintaan, mukautuva endianness, ja deduplication (muutamia enemmän yhteisiä piirteitä).

UFS koostuu erilaisia ​​osia ja komponentteja. On olemassa muutamia lohkoja aivan alussa osion, joka on varattu käynnistyslohkoja C ne on alustettu erillään tiedostojärjestelmästä. On superblock, joka sisältää maaginen yksilöi se on UFS tiedostojärjestelmä sekä muita numeroita, jotka ovat elintärkeitä kuvauksen tiedostojärjestelmän 's geometria, tilastot, ja käyttäytymiseen viritysparametrejä. On kokoelma sylinterin ryhmiä C joista kukin joka on varmuuskopio superblock, sylinteri ryhmän otsikon (tilastoja, vapaa luetteloita jne), lukuisia inodes jotka on numeroitu ja sisältää tiedostomääritteet, ja useita datalohkoja.Yhteenveto:

1. ZFS on avoimen lähdekoodin ohjelmisto yhdistettynä tiedostojärjestelmä, joka tukee korkeita varastointikapasiteetti; UFS on tiedostojärjestelmä ainutlaatuinen Unix, ja on poistetut jälkeläinen alkuperäisen version 7 Unix-tiedostojärjestelmää.