Ero NFS ja CIFSNFS vs. CIFS

Valtakunnassa tietokoneita, tiedostojärjestelmien ja verkkoprotokollia, kaksi nimeä usein pinta '' NFS ja CIFS. Nämä lyhenteet kuulostaa liian teknistä, koska todellakin ne ovat todella tech liittyvän, puhumattakaan, ymmärtämään jokainen konsepti vaatii jonkin verran tausta tietoverkkojen ja sen eri sovelluksiin.

Selventää teknisyyden tästä aiheesta, let 's alkajaisiksi NFS. NFS on oikeastaan ​​lyhenne sanoista Network File System. Tämä verkko on käytännössä käytetään Linux tai Unix pohjainen käyttöjärjestelmä (käyttöjärjestelmiä), homologinen Microsoftin' Window OS alustalla. Tämä on erittäin kätevä työkalu käytetään tietokoneissa, koska tämä hakemus käytetään etäkäytön. Tässä mielessä käyttäjä voi katsoa, ​​tai jopa muuttaa / muokata joitakin hänen vanhoja tiedostoja yksi tietokone, jonka avulla toinen PC kaukosäätimenä (etätietokoneen). Mitä historiassa, tämä protokolla oli alun perin keksinyt ja käyttää Sun Microsystemsin vuonna 1984.

Päinvastoin, CIFS on sen Windows-pohjainen vastine käytetään tiedostojen jakamiseen. Sanotaan, että CIFS- on enemmän talkative versio kaksi, siinä mielessä, että se on aina aloittaa pyynnön päästä tiedoston toisessa tietokoneessa, joka on kytketty palvelimeen PC. Tämä palvelin tietokone sitten tehdä vastaus pyyntöön ohjelman.

CIFS on oikeastaan ​​julkinen versio SMB (Server Message Block protokolla), keksi Microsoft. Tämä mekanismi mahdollistaa yhteisen jakamisen useiden laitteiden, kuten tulostimien, tiedostojen, ja jopa sarjaporttia, keskuudessa eri käyttäjät ja ylläpitäjät. Koska tämä verkko on tyypillisesti käytetään Windows toimii tietokoneissa, se voidaan myös kutsua kuin Microsoft Windows Network itse. Sinänsä CIFS käytetään usein suuryrityksiä ja yritykset, jotka ovat työntekijää paljon tietoa, joka on käsiksi useita käyttäjiä.

On hyvä huomata, jotkut etuja CIFS ovat:

1. soveltamisala on laajempi, koska se pystyy jaetun pääsyn erilaisiin sovelluksiin, kuten tulostus-, selailu ja monet muut sovellukset.

2. Unicode ja korkean suorituskyvyn luonnossa.3. On myös sanottu, että CIFS ei tarvitse käyttää vain Windows.

Vaikka NFS jo monta versiota sen vyö, jotkut sen edut ovat:

1. Se on hyvin yksinkertaista toteuttamista prosessi verrattuna CIFS- 'puhelias, vastaus perustuvaa luonnetta.

2. Se tarjoaa myös turvallisemman tiedoston välimuistia.

Kaiken

1. NFS on Linux tai Unix pohjainen käyttöjärjestelmä, kun taas CIFS käytetään Windows-käyttöjärjestelmissä.