Ero XLS ja XLSXXLS vs XLSX
XLS ja XLSX kaksi tiedostopäätteitä, joita käytetään erittäin suosittu taulukkolaskentaohjelman Microsoft nimeltään Microsoft Excel. XLS on erittäin suosittu, koska se on ollut oletusmuodon Microsoft Excel koska se oli ensimmäinen luotu asti 2003. Microsoft Office 2007-version, Microsoft päätti muuttaa oletustiedostomuoto eri muotoon ja lisäämällä ja lisäksi x kaikista heidän asiakirjan laajennukset; Excel, tämä päätyi XLSX.

Koska XLSX on täysi lähtö vanhemmista tiedostomuoto, jota käytetään vanhemmissa Excel sovelluksissa, se ei ole luettavissa Excel-versioiden ennen 2007. Tämä yhteensopimattomuus vaikeuttaa nopeaa hyväksymistä uuden ohjelmiston ja Microsoft nopeasti käsitellyt asiaa vapauttamalla patch jonka avulla vanhemmat Office-sovellusten lukea uudet XML-pohjainen tiedostomuotoja. Kuten aina, taaksepäin yhteensopivuus on aina etusijalla Office sovelluksiin. Huolimatta mukauttaminen ja edistäminen uuden XLSX formaatti Uudemmat Excel voivat silti avata ja tallentaa asiakirjoja vanhempia XLS-muodossa. Vaikka on syytä huomata, että Microsoft Excel 2007 on laskenut tukee vanhempia tiedostomuotoja, joita esiintyy yleisesti MS-DOS.

Kun katsomme syvemmälle erot XLS ja XLSX, voimme nähdä, että tapa, jolla tiedot on tallennettu on huomattavasti erilainen sekä XLS ja XLSX muodoissa. XLS perustuu BIFF (Binary Interchange File Format) ja sellaisena, tiedot suoraan tallennetaan binäärimuodossa. Toisaalta, XLSX perustuu Office Open XML-muodossa, tiedostomuoto, joka oli peräisin XML. Tiedot XLSX tiedosto tallennetaan tekstitiedostoon, joka käyttää XML määritellä kaikki sen parametrit.Kuten XLSX tallennetaan tekstitiedostoon muodossa, Microsoft päätti poistaa makro tukea tätä tiedostomuotoa. Sen sijaan ne annetaan täysin erilaiset pääte, joka sallii käyttää makroja; se on nimetty xlsm. Vanhempi XLS tiedostopääte ei ole tätä asiaa ja se pystyy pitämään taulukoita, jotka sisältävät makroja tai ei.

Yhteenveto:
XLS on oletustiedostomuoto 2003 version Excel ja vanhemmat taas XLSX versioita vuodesta 2007
XLS on luettavissa kaikki Microsoft Excel versiot kun XLSX on vain luettavissa versiot 2007 ja myöhemmin
XLS on oma binäärimuodossa kun XLSX perustuu Office Open XML-muodossa