Ero AMD Athlon ja PhenomAMD Athlon vs. Phenom

Athlon on AMD 'nykyinen lippulaiva työpöydän prosessorit, joka ulottuu vanhemmat yhden ytimen malleja, uudempaan moniydinprosessorien. Phenom on uudempi linja prosessorit AMD, jotka ovat olennaisesti monen ytimen. Suurin ero Athlon ja Phenom prosessorit on läsnäolo L3 välimuistin Phenom-prosessorit. Tämä on ylimääräinen välimuisti, joka ei rajoitu yhden ytimen. Sitä on yhteinen kaikille ytimet, ja on huomattavasti suurempi kuin joko L1 tai L2 välimuistit. Se tarjoaa merkittäviä suorituskyvyn parannuksia, koska alentunut matkoja päämuistiin.

Sen lisäksi välimuisti, ilmiöt tarjoavat myös suorituskyvyn parantamiseen Suhteen päämuistiin. Ensinnäkin on erillinen kellon, joka toimii kiinteällä nopeudella. Tämä pitää muisti toimii täydellä nopeudella, vaikka prosessori kuristetaan alas. Athlons vain tukea 800MHz DDR2 moduulit, ja kaikki moduulit yläpuolella kuristetaan alas 800MHz. Ilmiöt voivat hyödyntää 1066MHz DDR2 moduulit kuristamalla alas. AMD esitteli DDPM (Dual Dynamic Power Management) kanssa ilmiöt. Tämä tarjoaa erilliset jännitelähteinä prosessorin ja muistin ohjain, joka tarjoaa enemmän voimaa molemmille.

Toinen parannus Phenom-prosessorit, on läsnäolo HyperTransport 3. 0. Se tarjoaa enemmän kaistanleveyttä, ja enemmän ominaisuuksia, verrattuna vanhempiin HyperTransport 2. 0 että löydät Athlons. HyperTransport helpottaa tiedonsiirtoa eri PC komponentit, joten se olennainen yleisen suorituskyvyn koko järjestelmän.

Huonona puolena on ilmiöt, kuten on normi tehokkaammat prosessorit, on huomattava kasvu virrankulutusta. Tämä tekee Phenom vähemmän ihanteellinen mobiilisovelluksiin, joissa teho on pulaa. Lisääntynyt tehonkulutus lisää myös lämmöntuotto, että on mahdollista vahingoittaa prosessori. Yleisiä ratkaisuja lämmitykseen ongelmia ovat isompia Heatsinks ja vahvempi puhaltimet, tai nestejäähdytys.

Yhteenveto:

1. Athlon on AMD 'vakiintuneen lippulaiva, vaikka Phenom on AMD' s uudempi linja monen ytimen prosessorit.

2. Athlons on vain L1 ja L2-välimuisti, kun taas ilmiöt ovat L1, L2, ja L3 välimuistit.3. ilmiöt ovat HyperTransport 3. 0, kun taas Athlons on HyperTransport 2. 0.

4. Toisin Athlons, ilmiöt hyödyntää Dual Dynamic Power Management.

5. Toisin Athlons, ilmiöt käyttää erillisen kellon muistiohjain

6. ilmiöt tukee DDR2-1066, kun taas Athlons tukee enintään DDR2-800.

7. ilmiöt kuluttavat huomattavasti enemmän virtaa kuin Athlons.