Ero IDE ja PATAIDE vs PATA

IDE ja PATA ovat kaksi termiä, että ihmiset yleensä hämmentyä yli, koska niitä käytetään viittaavat melko sama kiintolevyt. Vaikka se saattaa tuntua olisi joitakin erotus laitteisto tunnistetaan kaksi, kun se tulee kovalevyt, ei oikeastaan ​​mitään eroa. IDE ja PATA, modernin kannalta vain katso samantyyppistä kiintolevyn, joka käyttää tasainen, nauha-kaapelit, jotka olivat pääasiallinen käyttö ennen käyttöönottoa SATA.

Sekaannus IDE ja PATA johtuu miten tekniikka kehittynyt. Western Digital, yritys, joka on nyt suurelta osin liittyy kiintolevyjä, loi ensimmäisen IDE-asema. 'IDE' tarkoittaa 'Integrated Drive Electronics', ja se oli hyvin erilainen kuin vanhemmat kiintolevyt koska se suuresti yksinkertaistanut rajapinta prosessorin ja kiintolevyn. Osa IDE erittely on rajapinta, joka tunnetaan nimellä AT-Attachment tai 'ATA'. 'P', joka tarkoittaa 'Parallel', myöhemmin lisättiin helpottaa erottamaan vanhempien PATA asemat ja uudempi SATA (Serial-ATA) asemat.

Tarkkaan ottaen 'IDE' viittaa ensimmäisen sukupolven asemat Western Digital käytti PATA liitäntä. Myöhemmin korvattiin Enhanced IDE tai EIDE asemia, joita käytetään myös tehostettua ATA-2-liitäntä. PATA oli myöhemmin mukautettu tietokoneen rajapinta standardia ja hyväksyi kaikki kiintolevyn valmistajat.Sekoitettu alkuvaiheet PATA ja IDE tarkoita, että useimmat ihmiset eivät pysty erottamaan toisistaan. Jos yrittänyt ostaa IDE tahansa tietokone tallentaa, olet todennäköisesti luovutettava PATA yhteensopiva kovalevy. Tämä on siitä huolimatta, että IDE ovat pitkään olleet vanhentuneet. PATA on edelleen käytössä nykyisin, mutta on enimmäkseen korvattu SATA. Vanhemmat tietokoneet silti käyttää PATA asemat, koska he eivät voi käyttää SATA. PATA liitäntä on myös sovitettu käytettäväksi Compact Flash Cards koska sen yksinkertaisuus. PATA, sen normaalissa muodossa, ei ole kovin sopiva CF koska se tarvitsee erillisen virtalähteen ja on melko suuri. Kuitenkin muutokset laitteiston, vähentäminen fyysisen yhteyden sekä tarjoaa erillistä virtalähdettä ratkaise ongelmaa.

Yhteenveto:

1. IDE ja PATA käytetään nyt synonyymeinä.
2. IDE viittaa ensimmäisen sukupolven PATA asemat.