Ero Pentium 4 ja Pentium DPentium 4 vs Pentium D

Vaikka voisi luulla, että viimeinen Pentium 4 ja Pentium D ovat kaukana toisistaan, koska se oli pohjimmiltaan loikka jälkimmäiseen, et olisi yllättynyt letku samanlainen nämä kaksi ovat. Voisi sanoa, että ne ovat lähes identtiset. Suurin ero näiden kahden välillä on useita sydämiä sisällä. Pentium 4s ovat yhden ytimen prosessorit, kun taas Pentium Ds ovat dual ytimiä. Mutta niiden arkkitehtuurit ovat samat. Pentium D pohjimmiltaan oli kaksi Pentium 4 prosessoria vierekkäin istuvat. Heillä oli kummallakin 2 Mt L2-välimuisti.

Koska on olemassa kaksi samanlaista sisällä Pentium D, se kuluttaa paljon enemmän valtaa molemmat ytimet käynnissä ruuhka. Emolevy joka tukee Pentium D oli selviydyttävä sen korkeampi tehontarve. Toinen sivuvaikutus korkea virrankulutus on paljon suurempi lämpö syntyy prosessorin. Kaksi Pentium 4 ydintä, jotka ovat jo hyvin kuumia niitä, käydessä täydellä kaasulla kääntää TDP tahansa välillä 90 135W. Tämä on huomattavasti korkeampi verrattuna Pentium 4. Se on usein tarpeen niille, jotka käyttävät Pentium Ds asentaa kolmannen osapuolen jäähdytyksen ratkaisuja, jotta voidaan maksimoida käyttö prosessorin.

Koska Pentium Ds oli kaksi Pentium 4 ydintä niihin, saatat olla väärässä ajattelemaan, että se pystyy suorittamaan tehtäviä kaksi kertaa nopeampi kuin Pentium 4. Tämä ei ole oikeastaan ​​totta käytännössä olemassa paljon tekijöitä, jotka vaikuttavat suorituskykyyn. Ensinnäkin paljon sovelluksia ei ole optimoitu hyödyntää kaksi ydintä. Toiseksi, suunnittelu Pentium D tarkoitti sitä, että kaksi ydintä olisi kilpailee FSB kaistanleveyden siis suorituskykyä heikentävä entisestään. Tämän sanoi, Pentium Ds olivat silti outshine Pentium 4s tietyissä sovelluksissa ja vielä enemmän kanssa moniajoon.On jo selvää, mutta haluan huomauttaa, että Pentium D on kalliimpi prosessori kuin Pentium 4. Mutta siitä huolimatta kaksinkertaistui useita sydämiä, hinta Pentium D ei ole kovinkaan kaukana hinta Pentium 4.

Yhteenveto:

1. Pentium 4s ovat yhden ytimen prosessori, kun Pentium Ds ovat dual ytimiä
2. Pentium 4s ajaa viileämpi verrattuna Pentium Ds
3. Pentium 4s kuluttavat vähemmän virtaa kuin Pentium Ds
4. Pentium Ds silti suorittaa paremmin moniajoon kuin Pentium 4s