Ero EIGRP ja OSPFEIGRP vs. OSPF

Eigrp (tunnetaan myös nimellä EIGRP) on oma reititysprotokolla kehittämä Ciscon. Se perustuu löyhästi alkuperäiseen käsitteeseen IGRP CInterior Gateway Routing Protocol. Se on kehittynyt etäisyys vektori reititysprotokolla, joka sisältää optimointitapaa jotka on tarkoitettu minimoimaan reititys epävakauden syntymisen jälkeen topologia muuttuu, sekä kaistanleveyttä ja prosessoritehoa sisällä reititin. Ne reitittimet, jotka tukevat eigrp levittää reitin tiedot IGRP naapureita automaattisesti. Nämä reitittimet saavuttaa tämän muuntamalla 32 bittinen EIGRP metristä 24 bitin IGRP metristä.

OSPF (tunnetaan myös nimellä OSPF) on dynaaminen reititysprotokolla. Sitä käytetään nimenomaan Internet Protocol (tai IP) verkoissa. Se on linkki valtio reititysprotokolla ja yleisimmin ryhmitelty sisätilan yhdyskäytävän protokollia. Se toimii yhden itsenäisen järjestelmän (tai AS). OSPF on todennäköisesti kaikkein yleisimmin käytetyt sisustuselementit Gateway Protocol (tai IGP), joka toimii lähinnä suurissa yritysverkoissa.

EIGRP kerää tietoja. Nämä tiedot on tallennettu kolmessa taulukossa: naapurien Table, joka tallentaa tietoja reitittimet että naapuri EIGRP (merkityksen, jotka ovat suoraan saatavilla kautta niitä rajapintoja, jotka ovat suoraan yhteydessä); Topologia Taulukko, joka sisältää yhdistäminen Reititystaulukoiden jotka suoraan kerätty kaikki naapurit, jotka on kytketty suoraan (se sisältää luettelon kohde verkkojen EIGRP reititetään verkon yhdessä niiden mittarit); ja Routing Table, joka tallentaa todelliset reitit kaikkiin kohteisiin (se on asuttu säilytettävien tietojen topologiasta pöytään jokaisessa kohteessa verkkoon, joka on oma seuraaja sekä lisävarusteena mahdollista seuraaja, joka on tunnistettu). EIGRP poikkeaa useimmista muista etäisyys vektori pöytäkirjat, koska se ei perustu määräajoin reitillä kaatopaikkojen joten se pystyy ylläpitämään sen topologian taulukossa. Tieto siitä, että reititetään vain vaihdetaan, kun uusi naapuri adjacencies perustetaan Cthen muutokset toimitetaan.

OSPF reitit IP-pakettien yksittäisessä reititys verkkotunnuksen keräämällä linkin tilainformaation ne reitittimet, jotka ovat käytettävissä. Se muodostaa sitten topologiakartan verkon. Tämä topologia määrittää reititys taulukko, joka esitellään Internet Layer Cthe Internet Layer koskevat päätökset tekee mihin tiedot ohjataan perustuu ainoastaan ​​kohde-IP-osoitteen, joka 's löydetty IP datagrammeja. OSPF on suunniteltu nimenomaan tukea vaihtelevan pituuden aliverkon peittää (tai VLSM) tai luokaton reititys (tai CIDR) käsitellään malleja.Yhteenveto:

1. EIGRP on oma gateway protokolla, joka sisältää optimointeja tarkoitettu vähentämään reititys epävakauden jälkeen aiheutuneet topologia muuttuu; OSPF on dynaaminen reititys protokolla, jota käytetään nimenomaan IP-verkoissa.