Ero CSH ja BASHCSH vs BASH

Tietokoneet tarvitsevat käyttöjärjestelmiä, jotta ne voisivat suorittaa useita ohjelmia. Ne ovat ohjelmia, jotka tunnistavat mitä tietokoneen käyttäjä kirjoittaa heidän koskettimet ja lähettää ja näyttää nämä heidän tietokoneen monitoria.

Ne ohjaavat laitteet, jotka on liitetty ja käyttää tietokoneen kanssa kuten tulostimet ja optiset levyt, ja ne hallita tiedostoja ja muita tietoja, jotka ovat eri levyillä. Ne tekevät tietokoneen sujuvasti vaikka useita ohjelmia on käynnissä, ja ne pitää järjestelmän turvallisuuden.

On olemassa useita käyttöjärjestelmiä saatavilla, kuten Windows, DOS, ja Linux. Jokainen käyttöjärjestelmä on puolestaan ​​komentosuorittimena joka suorittaa komentoja. Siten kun käyttäjä kirjoittaa komennon, komento prosessori on osa käyttöjärjestelmää, joka hyväksyy sen. Se tarkastaa, komennon ja toteuttaa, jos se on voimassa komento tai antaa virheilmoituksen varoituksen, jos se ei ole. DOS ja Windows-käyttöjärjestelmissä on command.com käyttöjärjestelmiä samalla Unix- ja Linux-käyttöjärjestelmissä on C shell (CSH), Bourne shell, ja Bourne Again Shell (BASH).

C shell (CSH) on komentosuorittimena joka toimii tekstin ikkuna ja aiheuttaa toiminnan, kun käyttäjä kirjoittaa komennon. Se on Unix kuori joka oli kehitetty Bill Joy 1970-luvun lopulla avulla Michael Ubell, Mike O 'Brien, Jim Kulp, ja Eric Allman.

Se voi lukea skriptit ja tehdä useita muita toimintoja kuten tukemalla komento korvattavuus wildcarding tiedostonimien, ohjausrakenteet, asiakirjoja, ja muuttujia. Se sisältää työn hallintaa C syntaksia, historiaa mekanismi, ja interaktiivinen loppuun tiedostojen nimet ja käyttäjätunnuksia. Sen lisäksi, että komentoriviskriptien prosessori, sitä käytetään myös interaktiivinen sisäänkirjautumiskuoreen.(Bourne Again Shell BASH) on myös komentosuorittimena joka toimii teksti-ikkunan aivan kuten muutkin Linux kuoret. Se on kehitetty korvaamaan Bourne shell Brian Fox käytettäväksi GNU käyttöjärjestelmän. Se julkaistiin vuonna 1989, ja yhdistyvät ominaisuudet CSH, KSH, ja SH. Avainsanoja ja syntaksi että se käyttää ovat SH joilla on monia laajennuksia toisin alkuperäisen Bourne shell. Sen komentorivimuokkaus, komentojen, komento korvaaminen, ja hakemiston ovat KSH ja CSH.

BASH ilmeisesti on enemmän ominaisuuksia kuin CSH, koska sillä on ominaisuuksia kaikkien muiden kuorista paitsi omista. Se on myös sopiva käytettäväksi aloittelijoille, ja oppiminen se ottaa käyttöön käyttäjiä muita kuoria, sillä niiden ominaisuudet ovat myös käyttävät BASH.

Yhteenveto:

1. CSH on C Shell kun BASH on Bourne Again Shell.
2. C Shell ja BASH ovat Unix ja Linux kuoret. Vaikka CSH on omat ominaisuudet, BASH on sisällytetty piirteitä muita kuoria mukaan lukien CSH oma ominaisuuksia, joka antaa sille enemmän ominaisuuksia ja tekee eniten käytetty komentosuorittimena.